RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Leietaker bør ha hørselsskade, da naboen har et enormt anlegg

BROEN: Huset som er til leie ligger på Osterøy, noen kilometer fra Lonevåg. BA ønsker ikke å identifisere den angivelige bråkmakeren, og vil derfor ikke vise det aktuelle huset, men heller bildet av Osterøybroen.
BROEN: Huset som er til leie ligger på Osterøy, noen kilometer fra Lonevåg. BA ønsker ikke å identifisere den angivelige bråkmakeren, og vil derfor ikke vise det aktuelle huset, men heller bildet av Osterøybroen. Foto: Anders KjØlen
«Etter en årelang kamp om nattesøvnen, stadig bekymret for at utstyr på eiendommen skal gå tapt og frykt for at huset ikke står når jeg våkner, vurderer jeg nå å leie ut huset.»

(ba.no): Slik begynner den nokså utradisjonelle annonsen på Finn.no, der en enebolig 2,5 kilometer fra Lonevåg på Osterøy utenfor Bergen nå skal leies ut.

Prislappen er satt til 12.000 kroner i måneden.

– Naboen er et problem for hele nabolaget. Jeg får ikke solgt huset. Forrige fest gikk over flere dager. Vi måtte flytte på en hytte til slutt. Vi kunne ikke være der. Vi har et lite barn også. Han måtte vi plassere hos besteforeldrene, sier huseieren til BA.

STORT HUS

Eieren, som har lagt annonsen ut anonymt, opplyser at han vil leie ut hele boligen, som har to soverom og et primærromsareal på 96 kvadratmeter.

BA har valgt å la eieren være anonym, for ikke å identifisere naboen som beskyldes for å terrorisere nabolaget på Osterøy.

Huseier reklamerer i sin annonse med bredbåndstilknytning, parkett, flott bad, vaskerom, turterreng, peis og stor parkeringsplass.

– Det er kort vei til offentlig transport, skole, barnehage, senter med matbutikker, apotek, jernvarehandel, frisør og vinmonopol, står det i annonsen.

HØRSELSSKADE?

Men så stopper reklamen. I alle fall den positive.

For man skal være nokså hustrengt for å ha lyst til å leie denne eneboligen ellers.

– Huset ligger landlig til, og har gode muligheter for friluftsliv. Sånn sett passer både huset og plassen for de fleste. Men grunnet naboen vil det være en fordel om leietaker har påvist hørselsskade før leieforholdet starter, da naboen har et enormt anlegg, skriver huseieren i Finn-annonsen.

Han tar forbehold om at politiet muligens fra tid til annen kan ha tatt anlegget med seg. Da hender det at det blir litt ro.

FESTER HARDT OG LENGE

– Søvn i helgene er det nok så som så med, da naboen liker å feste hardt og lenge, står det i annonsen, der utleier forklarer at det nok vil være mest kurant å følge døgnrytmen til naboen, som skal være fra morgen klokken 1600 til natt fra klokken 0900.

– Ettersom det tidlig ble varmt i luften dette året, valgte naboen å flytte badekaret til utsiden av huset, og dette benyttes da flittig under heftig konsumering av diverse, står det i annonsen.

Han beskrives det at det sjelden er én person i badekaret om gangen, noe som fører til skrik, skrål og plasking.

HVER ENESTE HELG

Angivelig foregår festingen hver helg, samt foran alle offentlige helligdager/fridager og ferier.

– De arrangerer noe som kan minne om en festival innimellom, skriver huseieren i annonsen, og fortsetter:

– Om du er miljøvennlig og glad i å pante flasker, er det gode muligheter for å tjene penger da det ofte havner resirkulerbart avfall, for eksempel ølbokser eller -flasker, i hagen og på parkeringsplassen.

POLITIBESØK

Ifølge annonsen er det riktignok én positiv ting med naboen:

– Politiet reker der. Det gjør at nabolaget føles ganske trygt oppi det hele.

En mulig leietaker må belage seg på en klausul i kontrakten. Det vil nemlig bli strengt forbudt å slippe naboen og naboens festdeltakere inn i huset.

– Forekommer dette, vil depositumet på tre måneder gå tapt, signaliseres det.

FLYTTER

– Ja, annonsen er 100 prosent reell, forsikrer huseieren til BA.

Han har vurdert å selge huset.

– Men på grunn av defekten, er dette vanskelig, sier han.

– Det er det du kaller dette? En defekt?

– Ja, det er i alle fall et problem. Jeg kommer til å flytte. Jeg har kjøpt tomt som jeg kommer til å bygge på, sier han.

POLITIET KOMMER

Han forteller at både han og de andre i nabolaget har kontaktet politiet ved en rekke anledninger.

– Det virker som det er umulig å gjøre noe med dette. Vi har snakket med naboen, men det er lite nytte i det. Politiet kommer og tar runden av og til. Men de har ikke kapasitet til å gjøre det hver gang. Jeg vet ikke hva mer vi kan gjøre, sier han til BA.

– Tror du at du får leid ut da?

– Det er nok ikke så enkelt. Det har ikke vært noen telefonstorm hittil i alle fall, sier han.

– Men så har du kanskje ikke verdens mest tiltalende annonse heller?

– Det lønner seg vel å være ærlig. Jeg vil ikke lure folk, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere