RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Må ha vært en gammel is

Foto: Paul Weaver / Side2.no (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Hennig-Olsen tror Side2s istest er feil. – Blir litt patetisk, svarer Diplom-Is.

(SIDE2): Side2 har denne uken testes sommerens småistilbud fra isprodusentene Diplom-Is og Hennig-Olsen.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

I den første testen, hvor vi gjennomgikk all is, stakk Hennig-Olsen av med seieren.

Les saken: Denne kroneisen er best

Side2 slaktet kroneisen
I den andre testen, hvor vi kun testet kroneisen, var det Diplom-Is som vant. Hennig-Olsens kroneis fikk derimot storslakt.

«Dette var ikke godt. Isen smaker ikke fersk iskrem, og nøttene er myke. Dette er ikke en god kroneis. Sjokoladen og kjeksen trekker opp, men totalt sett er ikke dette godt nok. Det er spesielt at selve vaniljeisen smaker så dårlig, når vi i fredagens test kåret vaniljeisen fra Hennig-Olsen til å være den beste. Den smaker rett og slett gammelt ...» skrev Side2s ispanel i sin anmeldelse av kroneisen fra Hennig-Olsen, og ga isen terningkast tre.

Diplom-Is fikk på sin side terningkast seks.

Iskrig
Nå barker Hennig-Olsen og Diplom-Is sammen i iskrig. Ingen vil gi slipp på tittelen «Norges beste kroneis».

I Hennig-Olsen Is tar man kroneistesten med overraskelse.

– Dette er veldig overraskende, er markedsdirektør Espen Hennig-Olsens første kommentar når Side2 ringer ham med testresultatet.

– Må være noe galt
Han har vanskelig for å tro at iskremen, som hans familie har produsert i over 50 år, gjør det så dårlig i Side2-testen.

– Vi har vunnet mange tester de siste årene. Det må være en gammel eller dårlig oppbevart is dere har testet, sier issjefen.

Når Side2 opplyser at vi kjøpte inn flere eksemplarer av isen for å unngå feilkilder i testen, svarer Hennig-Olsen:

– Det kan godt hende at isen har ligget litt høyt i frysedisken, slik at smelteprosessen har blitt påbegynt. Vi har ikke endret vår oppskrift på 30 år, og fått masse gode tilbakemeldinger på den, sier Hennig-Olsen.

– Derfor er vår bedre
Han trekker også fram hva han mener gjør Hennig-Olsens kroneis til en bedre kroneis enn den som Diplom-Is lager.

– I motsetning til Diplom-Is bruker vi for eksempel rørte jordbær i vår jordbærkroneis. Vår kroneis er også større, og vi mener vi har en bedre kjeks til isen enn hva konkurrenten har, sier Espen Hennig-Olsen.

Hos Diplom-Is rister de på hodet av unnskyldningene til Hennig-Olsen.

– Å si at isen ikke er oppbevart skikkelig. Det blir litt patetisk å si det. Forbrukerne må kunne forvente å få et skikkelig produkt når de handler, og i Diplom-Is er vi veldig opptatt av å ha en god oppbevaringslinje fra produksjon til den spises av forbruker, sier salg- og markedsdirektør Eirik Kruse i Diplom-Is til Side2.

– Ikke lett å lage kopier
Han mener svaret på hvorfor Diplom-Is vinner kroneis-testen er enkelt.

– Det er aldri lett å lage kopier av en suksess, sier Kruse, og viser til at Diplom-Is var to år før Hennig-Olsen med kroneisen.

Kruse mener også Hennig-Olsen er ute å kjøre i sin sammenligning av de to kroneisene.

– Størrelsen har da ingenting å si på smaken. Og jordbærmiksen vi bruker i vår is er faktisk syltetøy, som strengt tatt også er en form for rørte jordbær, svarer Kruse.

– Tar det alvorlig
Hos Hennig-Olsen sier de at de likevel kommer til å ta Side2s slakt på alvor.

– Det er klart at vi kommer til å følge dette opp. Vi vil alltid forbedre oss, avslutter Espen Hennig-Olsen.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere