RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

-Massedemo i København

Sist oppdatert:
Lørdag er det ett år siden Ungdomshuset i København ble stengt ned. Det er ventet over 10.000 demonstranter i den danske hovedstaden.

(YEYE): Det er ett år siden Ungdomshuset i København ble stengt ned og få dager senere også revet. Denne uken har blitzere holdt stand på Karl Johan, og lørdag er det ventet massedemonstrasjon i Københavns gater.

Les også: Se rivingen her

- Minst 10.000
Talsmann for Ungdomshuset, Josh (18), ønsker ikke å oppgi sitt etternavn, men forteller til Yeye at det lørdag blir avholdt to store demonstrasjoner.

- Det blir to demoer på to forskjellige plasser i København klokken 12 lørdag. Disse to demoene møter hverandre på Rådhusplassen hvor det blir konsert og appeller. På den måten vil vi vise politikerne at det må komme et nytt ungdomshus på plass, sier han.

- Hvor mange forventer dere møter opp?

- Sist gang vi avholdt en stor demonstrasjon kom det rundt 10.000 mennesker, og vi forventer minst det samme i dag, forteller Josh.

- Ikke voldelig
På spørsmål om han frykter at demonstrasjonene skal utarte seg og bli voldelige, svarer han at han ikke kan garantere for det.

- Demonstrasjonen er ment å være fredelig, og både barn og bestemødre skal kunne delta, men jeg kan ikke garantere for at den ikke vil bli voldelig, sier han.

Blitz-stand i Oslo
Denne uken har flere ungdommer fra Blitz-miljøet hatt stand på Egertorget i Oslo. Der har de delt ut løpesedler hvor de krever at et nytt ungdomshus kommer på plass.

«Vi krever et nytt ungdomshus til København ungdom, et hus der de kan dyrke sitt mangfold og være en tydelig del av Københavns byliv, slik de i de siste 24 årene har vært. Så lenge det ikke er et ungdomshus, vil det være kamp for et ungdomshus» skriver de på løpeseddelen.

Da Yeye var på Egertorget, ville ingen av ungdommene la seg intervjue, men fortalte at de mente en slik kamp er svært viktig, både for Blitz-miljøet, men også for København-ungdommen.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere