RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Mer olje enn vi først trodde

Foto: Ragnar Bjørck (Privat)
Sist oppdatert:
Konteinerskipet lekker olje like ved Norges marine nasjonalpark.

Omfanget av grunnstøtingen og oljeutslippet ved Hvaler kan være større enn antatt. Det islandskeide konteinerskipet «Godafoss» ligger på grunn helt ved grensen til Ytre Oslofjord nasjonalpark. Nå kan dette området bli forurenset.

– Det er observert mye mer olje enn vi først trodde. Vi snakker om et flak som er fire kilometer langt, sier skipper Pål Bustgaard på redningsskøyta Horn Flyer til f-b.no torsdag kveld.

– Dette er en oljekatastrofe. Oljeflaket vider seg stadig ut. Og det er skremmende at dette skjer midt i nasjonalparken, sier han.

Kommunikasjonsrådgiver Ane Eide Kjærås i Kystverket sier til Aftenposten.no. at det lekker olje fra to tanker midtskips. Disse har plass til litt over 500 tonn olje. Totalt er det 800 tonn tungolje om bord.

I natt jobbet brannvesenet på spreng for å legge ut lenser rundt skipet.

Brannsjef Nils-Erik Haagenrud i Fredrikstad leder krisearbeidet.

– Mye er i vår favør akkurat nå. Isen og vindforholdene gjør at oljen ikke driver mot land, sa Haagenrud til Fredriksstad Blad ved 03-tiden natt til fredag. Da var lensene på plass rundt «Godafoss».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere