RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Militæret har avskaffet grunnloven i Egypt

Foto: Hussein Malla (Scanpix)
Sist oppdatert:
Det nye styret i Egypt sier de vil sitte i seks måneder eller fram til valget.

Egypts nye militære styre sier i en uttalelse på egyptisk TV at de oppløser parlamentet og avskaffer grunnloven, ifølge BBC.

Tidligere søndag var det noe uro ved Tahrir-plassen i Egypt da demonstrantene forsøkte å stanse soldatene fra å fjerne dem.

Militærpolitisjefen krever at teltene skal fjernes fra plassen. BBC's Wyre Davis sier at atmosfæren på plassen foreløpig er god, selv om det fremdeles er demonstranter på plassen.

Statlig egyptisk TV leste søndag en uttalelse fra forsvarsrådet som gikk ut på å nedsette en komité som skal sette sammen en ny grunnlov som det skal holdes en folkeavstemning over.

Grunnleggende behov viktigst
På grunn av denne uttalelsen mener BBC's korrespondent at valget kan holdes så tidlig som i juli eller august, og ikke i september, som var planlagt.

Statsminister Ahmed Shafiq sier at det viktigste er å gjenopprette sikkerhetssituasjonen i landet.

- Parallelt med dette ønsker vi også å forsikre oss om at dagliglivet normaliserer seg og at grunnleggende behov som mat og helsetjenester er tilgjengelig, sa han.

Han lovet samtidig å gi rettighetene tilbake til folket og bekjempe korrupsjon.

Noen hundre av de mest hardbarkede demonstrantene holdt fremdeles stand søndag på Tahrir-plassen. Disse sier at de ikke flytter på seg før et tidskjema for reformene blir presentert av myndighetene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere