RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SØKER TILFLUKT: Mange palestinere har søkt tilflukt i FN-skoler i Rafah. Søndag kom det andre skoleangrepet på en uke.
SØKER TILFLUKT: Mange palestinere har søkt tilflukt i FN-skoler i Rafah. Søndag kom det andre skoleangrepet på en uke. Foto: Ibraheem Abu Mustafa (Reuters)

– Minst ti drept i angrep på FN-skole på Gazastripen

Sist oppdatert:
Minst ti personer ble drept og flere såret i et israelsk luftangrep mot en FN-drevet skole i Rafah, melder vitner og helsepersonell.

Gaza by (NTB-Reuters): Samtidig avviser det israelske forsvaret påstandene om en nedtrapping.

Hundrevis av mennesker i området har søkt tilflukt i skolen i Rafah sør på Gazastripen. I tillegg til de drepte ble rundt 30 personer såret i angrepet, ifølge helsepersonell på stedet.

Det er det andre angrepet mot en FN-skole på en uke. I slutten av juli ble 16 personer drept i et angrep på en annen skole på Gazastripen.


Trakk styrker tilbake
Det israelske forsvaret IDF trakk noen av sine styrker tilbake søndag morgen, men understreker at de fortsetter sin offensiv på Gazastripen.

– Vi omorganiserer styrkene, men oppdraget fortsetter på bakken og i lufta, sier IDF-talsmann Peter Lerner. På Twitter hevder forsvaret at terrorister fra Gaza har sendt 13 raketter mot Israel i løpet av søndagen.

Hamas er i Kairo sammen med egyptiske og amerikanske delegater for å diskutere en ny våpenhvile. Israelske representanter er ikke til stede.

TROR DET SNART ER SLUTT: Utenriksminister Børge Brende, her sammen med Israels statsminister Benjamin Netanyahu (t.h.) i Jerusalem nylig, tror den israelske offensiven mot Gazastripen kan nærme seg slutten.


Tror offensiven nærmer seg slutten

Utenriksminister Børge Brende (H) tror Israels pågående militæroperasjon mot Hamas på Gazastripen kan være over om få dager.

– Mitt inntrykk etter samtaler med ulike aktører i dag og i går, er at det kan se ut som om situasjonen roer seg ned i løpet av de to-tre nærmeste dagene, uavhengig av muligheten for en formell våpenhvile, sier Brende til NTB søndag.

– Det er sterke krefter i Israel som ønsker å trappe ned militært i Gaza, men det er rivninger i det israelske sikkerhetskabinettet, forklarer utenriksministeren.

Alternativ
Hvis det ikke blir en våpenhvile, peker Brende på en avslutning av de israelske militæroperasjonene som det beste alternativet.

– Men det vil være bedre med en våpenhvile som i 2012, som definerer tiden fremover og innebærer en forståelse av lettelser i blokaden og stengningsregimet – og starten på nye fredssamtaler, sier utenriksministeren.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere