RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Misbruk av Stortingets tillit

Øyvind Korsberg FrP, mener NRKs partiske dekning av valget bør få politiske konskvenser.
Øyvind Korsberg FrP, mener NRKs partiske dekning av valget bør få politiske konskvenser. Foto: Åserud, Lise (Scanpix)
Sist oppdatert:
Øyvind Korsberg (Frp) vil stoppe deltakelse i gazakonvoien i mai. Akhtar Chaudhry (SV) har ingen intensjoner om å endre planene.

Stortingets første visepresident, Øyvind Korsberg, mener Stortinget bør sette en stopper for deltagelse i gazakonvoien, det kommer fram i en pressemelding fra Frp.

– Jeg ser ingen grunn til hvorfor Stortinget skal innvilge permisjoner for deltagelse i en slik aksjon, slår han fast.

Korsbergs kollega i Stortingets presidentskap Akhtar Chaudhry (SV) er en av representantene som har sagt han skal være med i konvoien.

Korsberg sier han forutsetter at ingen representanter deltar i en slik aksjon når det er møtedager i Stortinget, og viser til at konvoien er tenkt å ha avreise i mai, midt under behandlingen av revidert nasjonalbudsjett.

– Drar fokus bort fra palestinernes lidelser
Akhtar Chaudhry (SV) tar til motmæle mot Korsbergs utspill. Til Nettavisen uttaler han:

– Jeg vil si at dette er enda et forsøk fra høyresiden, denne gangen Frp, på å bruke vikarierende argumenter for å få fokuset bort fra palestinernes lidelser og brudd på internasjonal lov. Så foregriper nå min kollega Korsberg begivenhetenes gang. Det kommer ingen permisjonssøknader fra meg, arbeidet vil bli gjort innenfor dagens ordninger, hvor alle partigrupper har lov til å gjøre arbeid utenfor stortingssalen. Vi besøker jo skoler, sykehus, fengsler, pårørende og andre gjennom hele året. Jeg anser dette som en viktig del av jobben som stortingsrepresentant, og mener denne jobben er like viktig – eller i hvert fall såpass viktig – at jeg har intensjoner om å være med på deltakelsen i gazakonvoien.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ett år siden «Mavi Marmara»
Bakgrunnen for utspillet er kunngjøringen om at Ship to Gaza Norway er en del av en ny og større internasjonal hjelpekonvoi som forbereder seg til å dra til Gaza i slutten av mai. Over ti nasjoner og over 20 internasjonale organisasjoner deltar. Dette skjer ett år etter at israelske soldater bordet skipet «Mavi Marmara» og etterlot seg ni døde tyrkiske aktivister og titalls sårede

Ifølge Klassekampen har, i tillegg til flere av de norske som var med på «Mavi Marmara» i fjor, også andre stortingspolitikere sagt seg villig til å delta.

Bør være til stede
Korsberg hevder at det ligger et ansvar for medlemmene av landets øverste folkevalgte organ å være tilstedet når viktige saker behandles:

– Hva representantene gjør på fritiden sin har jeg ikke tenkt å legge meg opp i, men det bør være uaktuelt å gjøre dette under nasjonalforsamlingens vårsesjon, fortsetter han.

– Misbruk av Stortingets tillit
Korsberg mener det er påfallende at seks representanter som tilhører en flertallsregjering ønsker å delta i en slik aksjon.

– Jeg vil faktisk kalle det misbruk av Stortingets tillit dersom de reiser mens det er møtedager.

Vil benytte seg av utbyttingsordningen
Chaudhry avfeier Korsbergs kommentarer og mener han er i sin fulle rett til å bedrive arbeid utenfor stortingssalen:

– Stortinget har en inngrodd ordning der en stor del representanter kan benytte seg av å jobbe utenfor Stortingssalen, gjennom den såkalte utbyttingsordningen. Denne akter jeg benytte meg av og kommer ikke til å gjøre endringer i mine planer på bakgrunn av Korsbergs utspill, sier han til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere