*Nettavisen* Nyheter.

– Mistenkt hovedmann i Paris-angrepet er død

ABDELHAMID ABAAOUD vokste opp i Molenbeek i Belgia, i en middelklassefamilie. I ungdommen skal han ha vært involvert i småkriminalitet. Foto: (Reuters / NTB scanpix)

Abdelhamid Abaaoud, som mistenkes for å være hjernen bak terrorangrepet i Paris, er død, opplyser kilder til Washington Post.

18.11.15 19:19

- Frankrike har onsdag avverget et nytt terrorangrep, sa en regjeringstalsmann etter at en politiaksjon mot en boligblokk i Saint-Denis nord for Paris er avsluttet.

To personer er døde etter at politiaksjonen startet natt til onsdag, mens sju er pågrepet. Blant de døde er en kvinne som sprengte seg selv i luften. Identiteten til de involverte er ikke kjent.

Flere medier melder imidlertid at mistenkte etter terrorangrepene i Paris fredag sist uke oppholdt seg i leiligheten. Blant disse er Salah Abdeslam (26) og Abdelhamid Abaaoud (25) samt ytterligere en terrormistenkt. Opplysningene er ikke bekreftet.

Kilder med kjennskap til etterforskningen sier at de terrormistenkte i leiligheten planla et terrorangrep mot finansdistriktet La Défense utenfor Paris.

– Vi har avverget et terrorangrep. I går kveld ble det besluttet å aksjonere, sa regjeringstalsmann Stephane Le Foll på en pressekonferanse onsdag formiddag.

Annonsebilag