RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
NOK ER NOK: : Yousuf Gilani skal delta under mandagens demonstrasjon mot profeten Ummah for å vise sin avsky mot de ekstremistiske holdningene som har blitt ytret den siste tiden.
NOK ER NOK: : Yousuf Gilani skal delta under mandagens demonstrasjon mot profeten Ummah for å vise sin avsky mot de ekstremistiske holdningene som har blitt ytret den siste tiden. Foto: Arkivfoto (DrammensTidende)

– Nå er trollet kommet fram i lyset

Sist oppdatert:
Lokalpolitiker Yousuf Gilani mener det er bra at Profetens Ummah har fått ytret seg, slik at folk flest vet nøyaktig hva de har å kjempe imot.

Etter at lederen for Profetens Ummah, Ubaydullah hyllet åpenlyst terrorgruppa Islamsk Stat (IS) under et lengre intervju i VGTV har norsk-muslimer over hele landet vist sin avsky. Mandag 25. august skal det arrangeres en demonstrasjon i Oslo, og i spissen for denne er Drammens egen venstre politiker, Yousuf Gilani. Det skriver Drammens Tidende onsdag.

– Nok er nok! Om vi ikke tar opp kampen mot ekstremistene, hvem skal gjøre det da? Profetens Ummah ønsker å innføre et islam vi ikke kjenner igjen, og det godtar vi ikke!, sier Gilani som kan fortelle at det er ventet nærmere 700 mennesker under demonstrasjonen.

En historisk demonstrasjon

Han er ikke imot at Ubaydullah fikk ytre seg i VGTV, men er tvert imot glad for at alle nå kan se hva slags ideologier Profeten Ummah faktisk står for.

– Nå er trollet ute i lyset, noe som gjør det lettere for oss å diskutere konkrete tiltak og konfrontere disse ekstreme ytringene, sier han til Drammens Tidende.

TV2 profilen Kadafi Zaman skrev mandag et blogginnlegg hvor han skriver at det er historisk at muslimer i Norge mobiliserer for å demonstrere mot ekstreme norske islamister.

«Jeg kan ikke huske at norske muslimer noensinne har gått i gatene for å fordømme tankene og handlingene til andre muslimer i Norge», skriver Zaman.

Gilani på sin side mener det er på høy tid, og oppfordrer alle trossamfunn til å møte opp for å stå sammen skulder mot skulder mot ekstremisme.

Hjernevasket ungdom

– De som støtter Profetens Ummah og IS er en gjeng forvridd og hjernevasket ungdom, og det er ekstremt viktig å nå vise at majoriteten av muslimer overhodet ikke vil vedkjenne seg slike holdninger, sier han.

Fakta: Profetens Ummah

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Profetens Ummah er en ekstrem islamistisk gruppe i Norge. De er sunnimuslimer og tilhengere av retningen wahhbisme.

Ubaydullah Hussain er talsperson for gruppen.

Hussain hevder majoriteten av de norske muslimene som har reist for å delta i borgerkrigen i Syria er medlemmer av Profetens Ummah.

Ordet ummah eller umma betyr felleskap.

Kilde: wikipedia.no

At Ubaydullah hyller IS var ingen overraskelse for Gilani, ei heller rettferdiggjøringen av drap på uskyldige mennesker. Han frykter allikevel påvirkningen lederen har.

– Dette kan skape både frykt og hat, og det er fryktelig trist når vi har jobbet i så mange år for å fremme mangfold og fred. Nettopp derfor er det viktig at vi muslimer nå tar avstand fra disse forvridde meningene, sier Gilani.

Les flere nyhter fra Drammens-området på Drammens Tidende.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere