RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Nølte ikke med å si ja

Foto: FEM/TVNprge
Sist oppdatert:
Marianne Behn blir fast medprogramleder på Studio 5 til høsten, men holder privatlivet unna skjermen.

(SIDE2:) – Jeg vil formidle det jeg selv står for og gjør og ikke innblande privatlivet mitt. Jeg er ganske klar på det, men det var heller aldri snakk om at jeg skulle det da jeg ble spurt av FEM, sier Marianne Behn til Side2. Som mor til Ari Behn og svigermor til prinsesse Märtha Louise er hun vant til at det er interesse rundt hennes familierelasjoner.

Fast på skjermen
Torsdag har hun sin andre gang som gjesteprogramleder for «Fra den andre siden» på kanalen FEM. Til høsten blir hun fast programleder i «Studio 5», en rolle som passer Marianne Behn bra. Hun har nemlig en bakgrunn i scenekunsten.

– Det er annerledes å ha TV-kameraene rundt seg, men dette handler mest om en god samtale – og om formidling – og det er jeg jo kjent med, sier hun til Side2.

I 35 år ha Marianne Behn jobbet innenfor alternative behandlingsmetoder. Å ta steget til TV-skjermen var en enkel avgjørelse.

– Jeg var invitert til FEM i fjor for å snakke om Rosenmetoden og følte at jeg ble veldig godt mottatt. Jeg synes det er en spennende sammensetning av mennesker med svært ulik bakgrunn og det er utrolig lærerikt bare av den grunn, sier hun.

– Interessert i mennesker
Marianne Behn skal delta både i «Studio 5» og kanskje også i andre programmer. Temaet denne torsdagen er blant annet alternativ behandling.

– Det trenger ikke nødvendigvis handle om det jeg driver med. Jeg er veldig interessert i mennesker og deres historier, men det er selvfølgelig fint at det tas opp temaer som jeg vet mye om, sier hun.

Etter litt tenketid sier hun at drømmegjesten er Deepak Chopra, den berømte legen og livsveilederen som også har uttalt seg aktivt om sin venn Michael Jackson i det siste.

– Han holdt foredrag I Oslo for en del år siden som jeg var til stede på. Det var utrolig interessant, sier hun.

– Var nok litt tidlig ute
Som praktisk behandler har Marianne Behn tatt imot klienter fra alle yrkesgrupper og samfunnslag i mange år, men hun sier hun opplever at alternative behandlingsformer er blitt mye mer akseptert de siste årene.

– I dag tilbyr til og med noen bedrifter avspenningsteknikker og meditasjon for sine ansatte. Da min mann underviste i yoga i England og jeg senere i Sør-Troms for 35 år siden så var det sære greier. Vi var nok litt tidlig ute, sier hun leende.

I disse dager legger hun siste hånd på sin store selvhjelpsbok som tar utgangspunkt i krystallterapi. Boken kommer 10. september og er ifølge henne selv både for de som er kjent med terapiformen og de som er nysgjerrige.

Skikkelig familieferie
Men så er det sommerferie. Da skal hele familien med barn og barnebarn samles.

– Vi har stor tradisjon for å samle hele familien om sommeren. Vi er alltid mye sammen da. Og så har vi en deilig båt som vi koser oss med. Den er stor nok til å romme oss alle, sier Marianne Behn.

LES OGSÅ:
- Jeg støtter Ari
Ari-bror med suksess

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere