RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Norge bidrar til hemmelige Syria-samtaler

Sist oppdatert:
Utenriksdepartementet bekrefter.

Norge er med og tilrettelegger samtaler mellom de stridende partene i borgerkrigen i Syria som i all hemmelighet pågår i Libanon, skriver den libanesiske avisa Al-Akhbar.

Ifølge avisa deltar både religiøse ledere og representanter for Assad-regimet i Damaskus, samt opposisjonelle som bor i Syria og som bor i eksil, i samtalene.

Dialogen pågår i Libanons hovedstad Beirut og tilrettelegges av Norge, ifølge en kilde avisa har snakket med.

UD bekrefter
Utenriksdepartementet ønsker ikke å si så mye om saken, men kommunikasjonsrådgiver Eskil Sivertsen bekrefter overfor NTB at norske representanter er til stede på møtene i Beirut.

– Norge er involvert i dialoger med ulike parter for å forsøke å finne en politisk løsning på borgerkrigen og skape klima for dialog, sier han.

Lavnivå-forhandlinger
Kilden som Al-Akhbar har snakket med, sier at samtalene dreier seg om flere temaer, blant annet å bryte isen mellom partene i konflikten og få lagt grunnlag for dialog mellom representanter for partene som ikke har noen offisielle posisjoner.

– Håpet er at dette kan lede til forhandlinger på høyere nivå dersom de klarer å få til en tilnærming mellom de ulike ståstedene i konflikten i Syria, sier kilden.

I fjor sommer møttes representanter fra flere av opposisjonsgruppene i Syria i Oslo. Den syriske opposisjonen er sterkt splittet, og samtalene i Oslo var et forsøk på å samle den.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere