RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Norske kvinner blir ikke feite

VERDENS MEST SEXY: Enten du er i et forhold eller er singel, disse strendene passer både for romantiske utflukter og sjekking.
VERDENS MEST SEXY: Enten du er i et forhold eller er singel, disse strendene passer både for romantiske utflukter og sjekking. Foto: Shutterstock
Amerikansk magasin kårer verdens sunneste.

(SIDE2): Det er magasinet Women’s Health som har kartlagt helsevanene i land verden over for å finne ut hva vi kan lære fra hverandre.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Magasinet lister Norge på andreplass på listen over land hvor kvinner ikke blir tykke «selv om de har ubegrenset tilgang på mat». Øverst troner Japan, og på tredje til femteplass figurerer henholdsvis Sveits, Italia og Danmark.

Ta en pause
Siestaen mange tar midt på dagen i middelhavslandene, også Italia, utpekes som gunstig for en vekt i balanse og et energinivå som er stabilt. Med en pause midt på dagen er det mer sannsynlig at man unngår søtsug på ettermiddagen når man generelt blir slapp og trøtt. Lite søvn generelt kobles også opp mot vektøkning.

Fra Sveits kan vi lære oss å gå. Sveitserne holder seg slanke selv om de er omgitt av nydelig sjokolade og ost, mye takket være at de foretrekker apostlenes hester fremfor annen transport.

Lever lengst
Det er visstnok også i Japan kvinner lever lengst, etterfulgt av Monaco, Andorra, Australia og Spania. Det er flere ting vi kan lære fra disse landene, ifølge Women’s Health, og det er blant annet å spise mer soyaprodukter og erstatte kaffen med te som japanerne.

Færrest hjerteproblemer
Det er i Kiribati det forekommer færrest hjerteinfarkter, etterfulgt av Frankrike, Japan, Monaco og Sør Korea. VI tipses om å drikke mer vin, nærmere bestemt et lite glass eller en slurk om dagen som skal gi helsegevinster. Spesielt rødvin utpekes som gunstig. Fra Sør Korea kan vi lære oss å spise mer hvitløk, som skal virke beskyttende på hjertet.

Lykkeligst
Danske kvinner topper listen over hvor man er lykkeligst, etterfulgt av Sveits, Østerrike, Island og Bahamas. Fra Danmark kan vi ta med oss deres innstilling om at opplevelser er viktigere enn materielle ting, og at det er opplevelsene som gir oss noe. Fra Island kan vi lære å spise mer fisk, og dermed få i oss mange gunstige stoffer som blant annet motvirker depresjon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere