*Nettavisen* Nyheter.

– NRK ble trakassert

Foto: (Scanpix)

Et NRK-team skal ifølge kanalen ha blitt holdt igjen på flyplassen i Baku og utsatt for overgrep.

27.05.12 08:43

Utenriksdepartementet ser alvorlig på hendelsen.

Teamet med P3s komiker Amir Asgharnejad i spissen skal ha blitt avkledd og utsatt for trusler av aserbajdsjanske myndigheter, ifølge NRK. Den norsk-iranske komikeren har utgitt seg for å være en reporter fra et iransk TV-selskap, og blant annet intervjuet aserbajdsjanere på gata i hovedstaden, skriver NRK på sine nettsider. Myndighetene i Baku oppdaget videoene, og omtalt dem som en hån mot landet.

Deretter skal han og de andre i teamet ha fått et brutalt møte med politiet i sikkerhetskontrollen på flyplassen da de skulle tilbake igjen til Norge fredag kveld.

– Her ble vårt team, vår reporter, holdt tilbake og utsatt for en helt uakseptabel behandling, blant annet direkte overgrep, sier NRKs programdirektør Per Arne Kalbakk.

Kanalen skal ha vurdert å trekke Norge fra «Eurovision», skriver Dagbladet.

Utenriksdepartementet ser alvorlig på saken og har tatt kontakt med den norske ambassaden i Baku.

– Disse komi-innslagene har provosert, men der ifra til å behandle norske mediemedarbeidere på jobb på denne måten, det går ikke an. Vår utenriksminister har via ambassaden vår i Baku bedt om en forklaring på det som har skjedd, sier statssekretær Torgeir Larsen i UD til NRK. (ANB-NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag