RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

– NRK ble trakassert

Sist oppdatert:
Et NRK-team skal ifølge kanalen ha blitt holdt igjen på flyplassen i Baku og utsatt for overgrep.

Utenriksdepartementet ser alvorlig på hendelsen.

Teamet med P3s komiker Amir Asgharnejad i spissen skal ha blitt avkledd og utsatt for trusler av aserbajdsjanske myndigheter, ifølge NRK. Den norsk-iranske komikeren har utgitt seg for å være en reporter fra et iransk TV-selskap, og blant annet intervjuet aserbajdsjanere på gata i hovedstaden, skriver NRK på sine nettsider. Myndighetene i Baku oppdaget videoene, og omtalt dem som en hån mot landet.

Deretter skal han og de andre i teamet ha fått et brutalt møte med politiet i sikkerhetskontrollen på flyplassen da de skulle tilbake igjen til Norge fredag kveld.

– Her ble vårt team, vår reporter, holdt tilbake og utsatt for en helt uakseptabel behandling, blant annet direkte overgrep, sier NRKs programdirektør Per Arne Kalbakk.

Kanalen skal ha vurdert å trekke Norge fra «Eurovision», skriver Dagbladet.

Utenriksdepartementet ser alvorlig på saken og har tatt kontakt med den norske ambassaden i Baku.

– Disse komi-innslagene har provosert, men der ifra til å behandle norske mediemedarbeidere på jobb på denne måten, det går ikke an. Vår utenriksminister har via ambassaden vår i Baku bedt om en forklaring på det som har skjedd, sier statssekretær Torgeir Larsen i UD til NRK. (ANB-NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere