RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Nye Boko Haram-angrep i Nigeria og Kamerun

Væpnede menn fra den ytterliggående gruppa Boko Haram har drept flere titall mennesker i Nigeria og Kamerun, ifølge lokale kilder.

Angrepet i Kamerun skjedde onsdag nær en landsby i et avsidesliggende område nord i landet. Barnet til en lokal høvding skal ha blitt bortført da væpnede menn ankom stedet i pickuper og på motorsykler.

– På vei tilbake møtte angriperne en gruppe kamerunske soldater, forteller en offiser i regjeringshæren til en statlig radiokanal.

Dermed brøt det ut kamper som skal ha ført til at ni landsbyboere og én soldat ble drept. Ifølge radiokanalen tilhørte de væpnede mennene den ytterliggående islamistiske nigerianske gruppa Boko Haram.

I Nigeria angrep Boko Haram onsdag byen Gwoza, ifølge lokale innbyggere. Byen ligger i nærheten av grensa mot Kamerun.

– Flere titall mennesker er blitt drept av angriperne, sier en mann som bor i området, til nyhetsbyrået AFP.

Opprørerne skal ha brent ned en politistasjon og flere andre offentlige bygninger og sendt lokale innbyggere på flukt opp i fjellene langs grensa mellom Nigeria og Kamerun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere