RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Nye rekrutter strømmer til IS

Sist oppdatert:
Beirut (NTB-Reuters): Over 200 opprørere har sluttet seg til IS i Aleppo-provinsen i Syria etter at de amerikanskledede luftangrepene mot ekstremistgruppa startet, ifølge syriske aktivister.

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som får informasjonen fra et aktivistnettverk på bakken, opplyser fredag at minst 162 krigere meldte seg til tjeneste for IS i Aleppo-provinsen i dagene etter at USAs president Barack Obama 10. september kunngjorde planene om en internasjonal koalisjon mot IS.

Og i løpet av de siste dagene har ytterligere 73 rekrutter sluttet seg til ekstremistgruppa.

– Disse menneskene har ingen frykt. Til tross for at det pågår luftangrep, slutter de seg likevel til gruppa, sier Rami Abdulrahman, leder for SOHR.

Luftangrepene, som begynte natt til tirsdag, har vært rettet mot IS-baser og mot oljeinstallasjoner som ekstremistgruppa har tatt kontroll over nord og øst i Syria.

Abdelrahman sier at rekrutteringen til IS i september har vært større enn gjennomsnittlig, men at den likevel ikke er like stor som i juli etter at IS erklærte et islamsk kalifat i Syria og Irak. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere