– Obama godkjenner luftangrep i Syria

USAs president barack Obama, her sammen med John Boehner, holder tale om kampen mot ekstremisme torsdag morgen.

USAs president barack Obama, her sammen med John Boehner, holder tale om kampen mot ekstremisme torsdag morgen. Foto: Kevin Lamarque (Reuters)

En utvidelse av amerikanske luftangrep inn i Syria, skal være en del av Barack Obamas plan for å bekjempe Den islamske staten.

Presidenten holder tale om kampen mot ekstremistene torsdag morgen.

Obama er klar til å ty til luftangrep i Syria som en del av en utvidet plan for å bekjempe IS-krigerne, og mener han ikke trenger kongressens støtte for å iverksette planene, skriver Washington Post.

Avisen melder at Obama diskuterte planene sine med en gruppe utenrikseksperter i Det hvite hus tidligere i uka, der presidenten sa at angrep på begge siden av grensen mellom Irak og Syria var nødvendig for å ivareta USAs sikkerhet. Fra før har amerikanerne utført 148 luftangrep i Irak siden 8. august.

Josh Earnest, pressetalsmann i Det hvite hus, ville ikke kommentere om Syria er tema i Obamas tale til folket, som holdes klokken 3 torsdag morgen norsk tid.

– Presidenten vil redegjøre for hva han mener er i USAs interesse i denne situasjonsbrifingen, sa Earnest på en pressekonferanse tirsdag. (©NTB)Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.