RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Opprørere inntok sykehus i Syria

Sist oppdatert:
Opprørere nordvest i Syria har tatt kontroll over et sykehus der 150 syriske soldater, sivile og lokale byråkrater har forskanset seg siden april.

Syrisk fjernsyn meldte fredag at soldatene som har forskanset seg på sykehuset ved byen Jisr al-Shughour, nå er ute. Ifølge statskanalen gjennomførte soldatene en «taktisk manøver», slik at de brøt opprørernes beleiring og kom seg ut.

Sykehuset har vært omringet av opprørere siden 25. april.

Andre meldinger går ut på at flere personer ble drept og at andre ble tatt til fange da opprørerne fredag tok seg inn i sykehuset.

Nusrafronten

Eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) opplyser at sykehuset nå kontrolleres av opprørere fra blant annet Nusrafronten, som regnes som al-Qaidas fløy i Syria.

Nusrafronten har samtidig sendt ut en Twitter-melding der den skriver at hellige krigere har tatt opp jakten på de flyktende soldatene.

Byen Jisr al-Shughour falt i opprørernes hender for fire uker siden. Det førte til at soldater, en rekke lokale tjenestemenn og familienes deres søkte tilflukt i sykehuskomplekset, som ligger sørvest for byen.

Assad lovet hjelp

Tidligere i mai lovet president Bashar al-Assad å få ut styrkene.

– Hæren vil snart komme heltene som er fanget på sykehuset, til unnsetning, sa han.

Opprørere har den siste tiden vunnet stadig mer terreng i Idlib etter at de i slutten av mars inntok provinshovedstaden i Idlib.

Tirsdag denne uken tok de kontroll over regimets største militærbase i provinsen, al-Mastumah.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere