RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Opptil 30 drept i angrep i Øst-Ukraina

Ukrainske soldater har en ny offensiv i Øst-Ukraina.
Ukrainske soldater har en ny offensiv i Øst-Ukraina. Foto: Gleb Garanich (Reuters)
Sist oppdatert:
Blodig i Ukraina.

Så mange som 30 soldater og grensevakter ble drept i et separatistangrep i Ukraina fredag, ifølge innenriksdepartementet i Kiev.

– Opptil 30 ble drept. Vi kan ikke utelukke at antall ofre vil øke, ettersom disse blodtørstige avskum på usselt vis skjøt fra Grad-missilsystemer, sier Zorjan Sjkyrjak, en av rådgiverne til innenriksminister Arsenij Avakov.

Opprørerne angrep en ukrainsk militærpost i regionen Luhansk ved grensen til Russland grytidlig fredag morgen.

Dersom dødstallet blir bekreftet, er dette det dødeligste opprørsangrepet på ukrainske regjeringsstyrker siden president Petro Porosjenko avsluttet en ensidig våpenhvile 30. juni.

– Jeg tror ikke responsen vil la vente på seg etter denne blodige terrorhandlingen, sier Sjkyrjak.

Ukrainske regjeringsstyrker er på frammarsj mot opprørerne i Øst-Ukraina, tre måneder etter at separatister tok kontrollen over flere områder i hovedsakelig russisktalende regioner.

Blodig natt

Minst fire ukrainske soldater og fem gruvearbeidere ble natt til fredag drept øst i Ukraina, hvor regjeringshæren er i gang med en større offensiv mot prorussiske opprørere.

Gruvearbeiderne ble drept da bussen de reiste i ble beskutt i regionen Tsjervonpartizansk, ifølge ukrainsk fjernsyn og leger. Gruveselskapet DTEK har stengt fire gruver midlertidig på grunn av angrepet, melder Interfax.

To soldater og minst én grensevakt ble ifølge det ukrainske forsvaret og grensevakter drept da det pansrede kjøretøyet de satt i, kjørte på en landmine i nærheten av Dovzjamslok nær grensen til Russland.

Ytterligere én soldat ble drept i nærheten av byen Karlovka i Donetsk-regionen, ifølge talsmann Vladyslav Seleznjov i det ukrainske forsvaret. I Donetsk er regjeringsstyrkene i ferd med en omfattende offensiv med mål om å gjenerobre storbyen med samme navn.

Seleznjov hevder minst 50 væpnede separatister er drept i luftangrep mot opprørernes stillinger de siste dagene.

De prorussiske separatistene hadde fredag formiddag ingen kommentar til opplysningene. Regjeringsstyrkene er på frammarsj i konflikten i de russisktalende regionene i Øst-Ukraina.

Siden separatistenes opprør startet for tre måneder siden, har mer enn 200 regjeringssoldater blitt drept. I tillegg er flere hundre sivile og opprørere drept. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere