*Nettavisen* Nyheter.

– Oslofolk som stemte grønt, har ikke innsett at de bør selge bilene sine

FÅR KJEFT: Lan Marie Nguyen Berg i Miljøpartiet De Grønne. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Kommentarfeltene koker etter at Lan Marie Nguyen Berg tok taxi fra debatt om et bilfritt Oslo.

20.10.15 12:23

Samme dag som Miljøpartiet De Grønne og Lan Marie Nguyen Berg debatterte et bilfritt Oslo sentrum, tok hun selv drosje hjem fra TV-sending.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen deltok i NRK-debatten og harselerte mandag kveld med miljøpartiets transportvalg.

#‎denfølelsen‬ når «miljøpolitikere» bestiller drosje hjem fra NRK-debatt, hvor de ti minutt tidligere sa folk ikke trenger kjøre bil‬, skriver Ketil Solvik-Olsen på Facebook mandag kveld.

Bakgrunn: MDG kjørte Mercedes hjem fra NRK-debatt

I skrivende stund har kommentaren nesten 30.000 likerklikk. Taxituren har nemlig ikke falt i god jord hos enkelte, og kommentarene hagler på sosiale medier.

Det var Nettavisen som først omtalte saken.

– Liv og lære

I artikkelen er det så langt kommet inn nesten 200 kommentarer.

– De fleste Oslofolk som stemte grønt, har fortsatt ikke innsett at de bør selge bilene sine snarest. Det kommer til å bli mange biler til salgs samtidig, og det betyr høyt verditap. Snakk om å mangle evnen til konsekvensanalyse, skriver en.


Mange tar også til orde for at transportvalget til Lan Marie Nguyen Berg og de to rådgiverne er direkte pinlig.

– MDG har mye fornuftig å komme med, men må føre samme liv som lære. 20-bussen stopper nærmest på dørstokken hos NRK, med overgang til T-bane og trikk ved Majorstuen og Carl Berners plass, skriver en annen.

– Sykler nesten alltid

Men forhandlingsleder Lan Marie Nguyen Berg i Miljøpartiet De Grønne får også støtte.

– Jeg har bodd med Lan og vet at hun er oppriktig opptatt av miljø og nesten alltid sykler. Selv er jeg også miljøengasjert, eier ikke en bil, forsøker å ta kollektivt, gå, sykle og ta tog (i stedet for fly). Selv om det likevel hender at jeg kjører bil, syntes jeg det er litt «dårlig gjort» å trekke fram de få gangene jeg kjører bil fremfor de mange flere gangene jeg sykler, går og toger. Det blir litt å kreve at dersom man først skal man være miljøvennlig må man være perfekt på alt og det er det få som klarer å leve opp til. Det må da være mye bedre hvis mange gjør en del fremfor at noen få er «perfekte». Samkjøring er for øvrig mye mer miljøvennlig enn en person i hver bil. Lan samkjørte taxi, skriver en kvinne i kommentarfeltet på artikkelen.

Ifølge Dagbladet kjører Partiets nasjonale talsmann, Rasmus Hansson, kjører SUV og ifølge Statens vegvesens motorvognregister, er han ikke alene om dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.