RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Dette skjermbildet offentliggjort av det russiske forsvarsdepartementet viser angivelig et luftangrep mot et IS-mål i et fjellområde i Syria onsdag. Russiske militærfly bombet har i løpet av 24 timer ødelagt tolv IS-mål, ifølge forsvarsdepartementet.
Dette skjermbildet offentliggjort av det russiske forsvarsdepartementet viser angivelig et luftangrep mot et IS-mål i et fjellområde i Syria onsdag. Russiske militærfly bombet har i løpet av 24 timer ødelagt tolv IS-mål, ifølge forsvarsdepartementet. (Reuters / NTB scanpix)

– Over 50 russiske fly og helikoptre på plass i Syria

Sist oppdatert:
Over 50 russiske krigsfly og helikoptre er på plass i Syria, opplyser Russlands forsvarsdepartementet. I tillegg er russiske marinesoldater, fallskjermstyrker og spesialsoldater på plass i landet.

Russland gjennomførte sine første luftangrep i Syria onsdag og fulgte opp med en rekke nye angrep torsdag.

– Mer enn 50 krigsfly og helikoptre er del av den russiske luftstyrken som angriper Den islamske staten, sier talsmann Igor Konasjenkov i det russiske forsvarsdepartementet torsdag ettermiddag til nyhetsbyrået Interfax.

Konasjenkov opplyste videre at marinesoldater, fallskjermstyrker og spesialsoldater er mobilisert «for å beskytte» den russiske militære tilstedeværelsen.

Den syriske opposisjonen og amerikanske kilder anklager Russland for å ha angrepet mål som ikke knyttes til IS, men derimot mer moderate opprørsgrupper som kjemper både mot IS og det syriske regimet.

Les også: Solberg om Russlands bombing: - Positivt eller veldig negativt

Lavrov: Har angrepet både IS og andre mål

Russiske kampfly har angrepet både IS og andre mål i Syria, sier den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov. Han kaller innsatsen til den amerikanskledede koalisjonen for «mangelfull».

På en pressekonferanse i FN-hovedkvarteret torsdag understreket likevel Lavrov at «Russland og USA står likt» i synet på at angrepene de utfører må rettes mot mål som IS, Nusrafronten og andre militante ekstremistgrupper.

– Russland vil bekjempe Den islamske staten og andre terrorgrupper i Syria, og det synet deler vi med amerikanerne, sa Lavrov.

- Unngå misforståelser

Russland har siden onsdag bombet flere mål i Syria. Men ifølge USA og moderate syriske grupper har angrepene vært rettet mot alle grupper som er i opposisjon til Assad-regimet i Syria, ikke bare mot IS.

Lavrov understreket imidlertid at Russland ikke ser på den moderate opprørshæren Syrias frie hær som en terrorgruppe. (

USA og Russland har innledet samtaler med mål om holde sine lands fly unna hverandre i syrisk luftrom, opplyser amerikanske kilder.

Kilder i det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon bekrefter overfor nyhetsbyråene AFP og Reuters at samtalene finner sted torsdag via videolink.

Formålet er å sørge for at amerikanske og russiske fly ikke støter på hverandre i syrisk luftrom, der landene gjennomfører parallelle luftkampanjer.

– Dette er starten på samtaler for å unngå misforståelser, sier en anonym, amerikansk tjenestemann til nyhetsbyrået AFP. (©NTB)

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere