RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Overraskende at de synes det er kult å synge om store pupper og sæd rundt munnen

OVERRASKET: Sex-ekspert Cecilie Kjensli er overrasket over at russejentene ikke lager tekster hvor de selv tar kontrollen. Foto: Scanpix
OVERRASKET: Sex-ekspert Cecilie Kjensli er overrasket over at russejentene ikke lager tekster hvor de selv tar kontrollen. Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Sexekspert undrer seg over russelåt.

(Fredriksstad Blad): – Det som overrasker er at jenter synes det er kult å synge om store pupper og sæd rundt munnen. Den burde vel heller ha handla om digge gutter, som kan glede seg til å gå ned til de blir våte i håret, sier sexekspert Cecilie Kjensli.

Kjenslis utspill kommer i en diskusjon på Facebook om låten til russebussen Fairytopia. Låten har blitt streamet hele 320.000 ganger på Spotify og 45.000 ganger på Youtube og innholder et grovt seksuelt språk. Nå får de kritikk av sex-eksperten for å spille på guttas prinsipper.

Synes det er rart
«Jeg vil ha en skitten pike, bli med meg til himmelriket. Mine skitne piker, jeg har med en gudommelig gave til dere. Skal vi til fittefjellet?»

Slik går teksten i russebussen Fairytopia fra Fredrikstad sin låt «The Pøssy Project», laget av artisten «Tix».

Sangen vant blant annet pris for årets busslåt under landstreffet i Telemark.

Låten har gått som en farsott på diverse streamingsider som Spotify og Youtube. Men som alle andre russesanger, har den også fått mye kritikk, blant annet for språket som blir brukt.

Det synges nemlig om fittefjell, sæd rundt munnen og store pupper.

Reagerer på teksten
Cecilie Kjensli, som driver den erotiske nettbutikken og bloggen Cpunktet.no, mener det er ubetenksomt av jentene å spille med på guttas premisser.

– Språket i teksten har jeg ingen problemer med, det er slik russelåter er. Men jeg synes det er rart at jentene vil gaule ut at de ønsker seg en skitten pike med store pupper, når det faktisk er deres sang. Hvis de først synes det er gøy med griseviser, så hvorfor ikke synge om at de er dirty jenter og hva de vil gjøre med digge russegutter? Det hadde jo vært mye kulere om de hadde snudd litt på det og sunget på egne seksuelle premisser, sier hun.

– Men russelåter handler jo ofte om sex?


– Ja, selvfølgelig. Det er ikke noe galt i det, det er jo det som opptar dem mest. Men hvis en jenterussebuss skal betale for en låt de skal more seg med, og hvis de først skal være sexsistiske, så syng heller at gutta kan glede seg til å gå ned på kne for etter det vil de ikke trenge noe hårgele, sier hun.

– Hva er egentlig forskjellen?

– Da hadde de spilt på sine egne premisser, ikke guttas. At russen synes det er gøy å være drøye, gjør jo ingen verdens ting. Men vær heller på offensiven. Hvorfor synge om pupper og suging? Hvorfor ikke heller om noe som hadde satt de selv på offensiven? Men sånn kan det jo gå når man setter bort jobben til en gutt, sier hun.

– Låten er ironisk
En av jentene på Fairytopia, Elise Sandhaug, innrømmer at de har fått en del spørsmål om låten, men sier at den ikke har noe mer betydning enn å være fengende.

– Det er jo artisten Tix som har skrevet låten. Det er ikke vi som synger. Dette er bare gøy. Det er ikke sånn at vi ønsker oss det som synges i teksten, sier Elise Sandhaug.

Hun mener at folk må forstå at språket i låten er ironisk.

– Dette er bare en sang som skal være morsom og ironisk, sier hun.

– Så dere mener ikke det som blir sagt i sangen?

– Nei selvfølgelig ikke. Personlig mener jeg at det er tåpelig at det er så mye sex-fokus i russetiden. For meg handler denne måneden om ha det gøy med venner, ikke sex, sier hun.

– Hva tenker du om at språket og innholdet i teksten får kritikk?

– Jeg har egentlig ikke tenkt så mye over det, men det er jo blitt slik at alle skal klage på alt russen gjør. Dette er en uskyldig låt, ikke noe mer enn det, sier hun.

Les flere saker fra f-b.no her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere