RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TILTALT: En av de tiltalte skjulte sitt ansikt da rettssaken begynte mandag.
TILTALT: En av de tiltalte skjulte sitt ansikt da rettssaken begynte mandag. Foto: Antti Aimo-koivisto (Ap)

– Planla massedrap på finsk universitet

En mann og en kvinne som er tiltalt for å ha forberedt et angrep mot universitetet i Helsingfors, planla å ta livet av 50 mennesker med skytevåpen og giftgass, mener aktor i saken.

Helsingfors (NTB-FNB): Rettssaken mot mannen og kvinnen i tjueårene startet mandag denne uken. Aktor Kimmo Virtanen opplyser at planleggingen av angrepet ble avslørt da mannen og kvinnen forsøkte å få med en tredjeperson på ugjerningen.

Personen fortalte om planene til venner av vedkommende, som anmeldte saken til politiet.

– De planla å skaffe våpen fra en våpenbutikk og å bruke giftgass på universitetet, sier Virtanen.

Ifølge ham planla også de tiltalte å hindre folk på universitetet i å forlate bygningen ved å låse dørene og å hindre redningsarbeidet ved bålbrenning.

Virtanen tar ikke stilling til hvor nær de to var å gjennomføre angrepet, men politiet har blant annet funnet gassmasker, patroner og stoffer egnet for å fremstille giftgass hjemme hos de tiltalte.

TILTALT: Kvinnen som sitter med ryggen til kamera er, sammen med en mann, tiltalt for planleggingen av massedrapet.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere