RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Politidrapsmann i New York var politifiendtlig

Her mistet to politimenn livet på tragisk vis.
Her mistet to politimenn livet på tragisk vis. Foto: Carlo Allegri (Reuters)
Sist oppdatert:
Mannen som drepte to politimenn i Brooklyn, har truet med det på sosiale medier.

Tidligere på dagen hadde han skutt kjæresten sin.

Politiet etterforsker nå blant annet mannens Instagram-profil, hvor han har publisert bilder med trusler om å drepe politifolk i New York, sa politimester William Bratton på en pressekonferanse i 20-tiden lørdag lokal tid.

De to politimennene ble skutt og drept mens de satt i patruljebilen sin i Brooklyn i New York i 2.50-tiden (20.50-tiden norsk tid).

– De ble henrettet i et bakholdsangrep. I dag mistet vi to av New Yorks beste politimenn, sa Bratton.

Skjøt kjæresten

Mannen, som politiet har identifisert som Ismaaiyl Brinsley (28), hadde på morgenen skutt kjæresten sin i magen i byen Baltimore i delstaten Maryland, sa Bratton videre. Kjæresten ble alvorlig såret, men skal være stabil, ifølge New York Daily News.

Brinsley tok etter det undergrunnsbanen til Brooklyn og skjøt politimennene, Wenjian Liu og Rafael Ramos, i hodet gjennom passasjervinduet på patruljebilen, opplyser politiet. Han flyktet deretter til en undergrunnsstasjon i nærheten, rettet pistolen mot sitt eget hode og døde av skadene. Pistolen ble funnet på plattformen ved siden av kroppen hans.

Hevn for Michael Brown

Ifølge Washington Post publiserte Brinsley, tre timer før han drepte politimennene, et innlegg på sin Instagram-profil om at han ville drepe politimenn som hevn for drapene på Michael Brown og Eric Garner.

Den svarte tenåringen Brown ble skutt og drept av en hvit politimann i Ferguson i august. Den svarte seksbarnsfaren Garner døde etter å ha blitt tatt nakkegrep på av en hvit politimann i New York i sommer.

«Jeg skal gi griser vinger i dag», skrev Brinsley på sin Instagram-profil ifølge Washington Post. Under hadde han publisert et bilde av en pistol og et par blodstenkte kamuflasjebukser.

«De tar en av våre. La oss ta to av deres», skrev han.

Motiv

Flere store demonstrasjoner har funnet sted i New York den siste tiden etter at myndighetene har valgt å ikke reise sak mot politiet i sakene fra New York og Ferguson. Sinnene har blitt satt i kok i USA, spesielt i den svarte delen av befolkningen.

Borgerrettsforkjemperen Al Sharpton, som har vært aktiv i flere av demonstrasjonene, fordømmer handlingen, skriver New York Times.

– Bruk av Eric Garner og Michael Browns navn i forbindelse med vold eller drap på politi er forkastelig og imot søken etter rettferdighet i begge sakene, sier han i en uttalelse.

Obama: Politiet fortjener respekt

Politimester Bratton kunne ikke si noe om motivet bak handlingen, men sier politiet ikke tror det dreier seg om en terrorhandling.

– Jeg ber alle innbyggerne i New York om å be for politimennene og deres familier, sa han.

USAs president Barack Obama, som er på juleferie på Hawaii, fordømmer hendelsen, skriver nyhetsbyrået Reuters.

– Politimenn fortjener vår respekt og takknemlighet hver eneste dag, sier han i en uttalelse.

Sist en politimann i New York-politiet ble drept på jobb var i 2011, ifølge New York Times. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere