RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Reddet Nala fra måker

Nala chihuahua
Nala chihuahua Foto: Privat
Sist oppdatert:
Kidnappet chihuahua kom til rette. Les også: -Nala ble stjålet

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Mandag løp Nala ut fra hagen og inn på veien i Finnsnes. Ifølge naboen ble den plukket opp av en bil som raste av gårde. Onsdag kveld leverte en kvinne tilbake hunden til eier Elisabeth Gustavsen.

– Kvinnen sa at hun fant Nala i nærheten av boligfeltet der jeg bor og at hun reddet henne fra angripende måker, sier Gustavsen, til Nettavisen.

Les også: Gjenforent med Jenna etter dramatisk jakt

Slue
Det tok to dager fra kvinnen skal ha funnet Nala til hun leverte hunden til Gustavsen. Onsdag la kvinnen inn en annonse i lokalavisa om at hun hadde funnet en hund. Når kvinnen så oppslagene om kidnapping av Nala samme dag ringte hun eieren, slik at de kunne bli gjenforent. Nala var id-merket så det var ikke noen tvil.

– Nå er jeg bare utrolig glad for å få Nala tilbake, fortsetter Elisabeth Gustavsen.

Gustavsen mener man aldri kan være sikker på at hunden er trygg.

– Folk er så slue. Jeg fikk mail fra en som fikk frastjålet hunden inne i hagen sin. Man må passe nøye på, men man kan aldri være helt trygg, avslutter Elisabeth Gustavsen.

Les også: 20.000 kr i dusør for Jenna

Farlig
Søndag ble en annen miniatyrhund stjålet fra en bensinstasjon på Strømmen. Norsk Miniatyrhund Klubb registrerer at det har vært en økning av ran av miniatyrhunder den siste tiden.

– Det har gått fra å være ingen tilfeller til en del episoder, sier Borghild Moen, leder av interimsstyret i Norsk Miniatyrhund Klubb, til Nettavisen.

Moen tror hundene blir stjålet fordi de har økt veldig i verdi.

– Etter at flere kjendiser fikk seg miniatyrhunder har prisen og etterspørselen etter disse hundene blitt veldig høy, fortsetter Moen

Les også: Dødssmitte fra hund og katt

Vær bevisst
Hun mener folk må være veldig bevisst når de kjøper hund.

– De er viktig å sjekke at hunden har stamtavle og attest fra veterinær. Hvis man kjøper en voksen hund kan veterinæren sjekke om den er ID-merket i tilfelle den er stjålet, sier Borghild Moen.

Når man har skaffet hunden bør man ta forholdsregler.

– Man bør alltid id-merke hunden. Ellers må man ikke binde den utenfor butikker og passe på at den ikke kan slippe løs fra hagen.

Har noe lignende hendt deg? Send tips til Dittdyr.no.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere