RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Ryanair overvåker ansatte ulovlig

Sist oppdatert:
Datatilsynet krever at Ryanair fjerner kameraer som overvåker selskapets ansatte på Rygge. Tilsynet sier kameraene er i strid med norsk lov, mens Ryanair mener det er irsk lov som gjelder.

I januar satte Ryanair opp to kameraer som overvåker lokalet hvor de ansatte legger pengene fra salget om bord i flyene. Det er også i det huset de ansatte har pauser og henter informasjon de trenger i jobben.

Etter å ha fått tips om kameraene, har Datatilsynet undersøkt saken, melder NRK. Og konklusjonen er klar: Kameraene er ulovlige

- De har satt opp flere kameraer. Reglene er at du aldri skal filme mer enn det som er strengt tatt nødvendig for det du skal sikre, sier Datatilsynets direktør, Bjørn Erik Thon.

- I dette tilfelle skal man sikre en safe for innbrudd. Da trenger man ikke å filme de ansatte når de spiser.

Ryanair vil ikke kommentere saken før de har svart tilsynet, men mener det er irsk lov som gjelder i lokalet, på samme måte som de anser sine fly for å være irsk territorium. Thon synes argumentasjonen er underlig.

- Det stusser vi noe på fordi det er et lokale som ligger i Norge. Det er en leiekontrakt som er inngått ved en flyplass i Norge. Det er også mange av dem som jobber det som bor i Norge, sier Thon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere