Gå til sidens hovedinnhold

– Savnet stygge damer

Pondus er i endring. Men én ting blir som før, lover Frode Øverli.

(iBergen.no) : Denne uken kom tegneseriebladet Pondus ut med sin første utgave på sitt nye forlag, Egmont. Men den mest oppsiktsvekkende nyheten var det hovedpersonen selv som stod for. Etter over ti år som bussjåfør, kaster Pondus inn uniformen og blir i stedet eier av puben hvor han og Jokke har skylt ned utallige brune venner gjennom årene.

Frode Øverli avviser at jobbendringen skjer for å skape blest om bladet i anledning forlagsskiftet.

– Tiden var rett og slett inne for en forandring for Pondus. Det var helt tilfeldig at det kom akkurat nå. Jeg føler det er viktig at det skjer nye ting i serien som kan skape interesse, både for leserne og mer selv. Stripeserier har ellers veldig lett for å stivne i eget format, sier Frode Øverli til iBergen.no.

- Kan slå begge veier
De siste årene har mye skjedd i serien. Det begynte med at Jokke fikk kontakt med sin tidligere yrkeskriminelle far. Derfra har det gått slag i slag. Den Kiss-frelste dameskjenderen har siden fått seg jobb, samboer og barn. Og nå har altså Pondus skiftet jobb.

– Et dristig trekk?

– Både og. Det blir fort slik at seriefigurer går inn i en rolle, som det oppfattes at de alltid skal ha. Slike forandringer kan slå begge veier. Men så langt har jeg bare fått positive tilbakemeldinger, sier Øverli.

Den nye redaktøren for bladet, Øverlis gamle kompis og allierte Tormod Løkling, sier at jobbskiftet for Pondus kom like overraskende på ham som på alle andre.

– Frode er en fyr som ikke er redd for å gå sine egne veier. Selv ble jeg drittforbauset da han fortalte at Pondus skulle begynne å pushe øl. Det var veldig overraskende, og ikke minst modig av Frode. Veldig få tegneserieskapere tør å gjøre noen større forandringer i sitt univers, sier Løkling til iBergen.no.

- Begynte å gjenta meg selv
Øverli sier han nå vil bruke tid på å la Pondus etablere seg i rollen som bartender og pubinnehaver. Turid-Laila forsvinner også fra serien mens hun drar på jordomseiling, men vil sterkt tilbake, lover Øverli.

Han bruker Jokke som eksempel for å forklare behovet for forandring.

– Når det gjelder ham, følte jeg at jeg begynte å gjenta meg selv vel mye. Han trengte sårt litt forandring for å leve videre.

– Men stygge damer, gladvold og håpløs sjekking er det fortsatt. Er bussjåføren Ivar blitt den nye Jokke?

– Jeg måtte jo slutte med stygge damer da Jokke ble streit. Men det ble etter hvert et stort savn i livet mitt. Så nå er det Ivar som får unngjelde. Det er heldigvis nok av håpløse ungkarer igjen i serien, og jeg er spent selv på hva som kommer til å skje i det lange løp.

– Ryktene sier at du har tenkt å sende Jokke ut på kjøret igjen?

– Ja, jeg har vært litt for snill med ham det siste året. Jeg kan ikke holde på sånn for evig og alltid, kommer det kryptisk fra Øverli.

Vil fritte ut Frode på fest
Redaktør Løkling hevder han vet like lite som alle oss andre om dette, men gleder seg stort til å se hva som skjer med Kiss-fanatikeren.

– Jeg ble både engstelig og glad da jeg hørte om dette. Jeg vet ikke noe som helst, men har tenkt å lokke det ut av Frode neste gang vi er på fest, sier Løkling.

Løkling var selv del av Pondus-teamet i Bladkompaniet, og var redaktør for bladet en kort periode før han meldte overgang til Donald Duck & co for noen år siden. Han legger ikke skjul på at han setter stor pris på å ha fått Øverli og Pondus inn i Egmont-stallen.

– Siden min kone ikke hører på, kan jeg si at dette er det beste som har skjedd i livet mitt! Og det kan du sitere meg på. Pondus drar kroner, men for meg er det langt viktigere å ha det trivelig og morsomt på jobb. Med Frode, og snart også Lars Lauvvik, på laget, begynner det virkelig å lukte sagmugg her, sier Løkling.

- Ingen Disney-sensur
– Er det grunn for leserne å frykte større grad av sensur når Pondus nå kommer innunder samme paraply som Disney-seriene i Norge?

– Overhodet ikke. Disney er ikke inne på eiersiden hos oss i det hele tatt. Vi kunne gitt ut fæle manneblader uten at de kunne ha sagt noe. Så det blir ikke lagt noen føringer på Frodes arbeid. Da tror jeg han hadde blitt litt taus og innesluttet.

Også Øverli selv understreker gleden over å endelig å være gjenforent med sitt gamle team.

– For meg er det ikke noe viktig hva forlaget heter. Det viktigste er hvilke folk jeg jobber med, sier Øverli.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Se Nyhetskanalen gratis på TV 2 Sumo

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget