*Nettavisen* Nyheter.

– Ser McQueens ånd i arbeidet

Alexander McQueens siste kolleksjon for Puma er snart i butikkene.

(SIDE2): Torsdag formiddag ble den internasjonal stjernedesigneren, Alexander McQueen (40) funnet død i sitt hjem i London.

Les også: – Et enormt tap for moteverden

Han er kjent for sine provoserende kolleksjoner, og ble beundret av både motebransjen og kjendisene. Prisnivået på McQueens kolleksjoner er på designprisnivå. Men siden 2006 har den avdøde designeren designet egne kolleksjoner for Puma, og da er prisnivået litt hyggeligere.

– Samarbeidet går langt tilbake, og den siste kolleksjonen kommer i butikkene snart. Den blir å finne i blant annet Høyer-butikkene fra februar eller mars, forklarer markedssjef i Puma Norge, Nina Berg.

Se bilder fra kolleksjonen nederst i saken!

– Skaper edge
Det er en høyprofilert livsstilskolleksjon med sportsinspirasjon som nå lanseres, og Puma er svært fornøyd med den nye kolleksjonen.

– Vi er veldig fornøyd med samarbeidet med McQueen. Det har skapt en edge på merkevaren vår, og skiller seg ut fra det andre som Puma lager. I den siste kolleksjonen ser man virkelig McQueen sin ånd i designet, opplyser markedssjefen.

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her!

Røft og preppy
Den nye vår- og sommerkolleksjonen består av blant annet sporty skinnshortser og biker inspirerte jakker i ulike farger og materialer. Fargepaletten går i grått, sort, gult, rødt og blått – og plaggene fremstår som både røffe og preppy.

McQuenn har også designet en skokolleksjon, og i tillegg til et utvalg vanlige streetwear-sko finner man et par sporty wedge hæler blant utvalget.

– Styrker merkevaren vår
Internasjonalt blir McQueen kolleksjonen markedsført stort, og her i Norge har plaggene fra tidligere kolleksjoner solgt svært bra.

– McQueen har virkelig styrket merkevaren vår. Målgruppen er de moteinteresserte som er opptatt av det sporty. Man kan vel definere den til å være fra 20 år og opp til 35 til 40 år, opplyser Berg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sørger og feirer
I en pressemelding fra Puma-direktørJochen Zeitz blir Alexander McQueen omtalt som en venn og partner, og Zeitz benytter samtidig muligheten til å sende sine tanker til designerens familie.

– Det er for tidlig å kommenter på den fremtidige innvirkning. Vi vil diskutere Pumas forretningsplaner på et passende tidspunkt. Akkurat nå, fokuserer vi på å sørge over hans bortgang, og feire hans utrolige liv, sier Zeitz.

2859

Annonsebilag