*Nettavisen* Nyheter.

– Sikter mann for drap

Foto: Tonje Sagen (Bergensavisen)

– Vi er kommet til bunns i saken, sier etterforskningslederen.

23.04.11 12:48

En mann er pågrepet for drapet på den norske 34-åringen Elisabeth Alves. Den pågrepne mannen er hennes brasilianske samboer. Det skriver Bergensavisen.

Avhør på mandag
– En mann er pågrepet og vil bli siktet. Han vil bli avhørt på mandag, sier stasjonssjef Tharsio Faco i Policia Civil til BA.

Bergenskvinnen ble funnet kvalt i sitt hjem i Aracati i Brasil natt til 4. mars.

LES OGSÅ: - Hun var en solstråle av en jente

Dødsfallet ble etterforsket som mistenkelig, og hennes brasilianske samboer fikk raskt status som mistenkt. Han har tidligere benektet skyld i saken.

Politiet i Brasil har vært tilbakeholdne med informasjon til pressen den siste måneden, til tross for at obuksjonsrapporten har vært klar.

Etter det BA.no kjenner til ble det utstedt arrestordre på mannen allerede i begynnelsen av april. Mannen ble først pågrepet 20. april.

Stasjonssef Faco forklarer at de ikke har villet gå ut med informasjon om utviklingen i saken fordi de ikke ville skade politiets arbeid.

- Vi er kommet til bunns i etterforskningen, sier han til BA.no.

Varetektsfengslet
Alves bodde i Brasil i to perioder. Den 34 år gamle kvinnen etterlater seg to barn, som nå bor hos barnefaren.

BA har tidligere skrevet at venner og familie i Bergen var i sjokk etter meldingen om dødsfallet.

– Hun var en solstråle av en jente. Hun var alltid positiv og i godt humør. Det er bare utrolig trist at hun er borte. Slik beskrev en nær bekjent av kvinnen henne overfor BA like etter at kvinnen ble funnet død.

Kvinnens pårørende i Norge og Brasil er informert om arrestasjonen. Også Utenriksdepartementet kjenner til utviklingen i saken.

– Jeg kan bekrefte at vi har fått opplysninger om at en personer en begjært varetektsfengslet for drap, sier pressevakt Maren Naqvi til BA.

Les flere nyheter i Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag