RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Politiet gikk i 2013 ut med en ny etterlysning i forbindelse med drapet på Tina Jørgensen (bildet). Mannspersonen hun snakket med er tegnet ut fra vitnebeskrivelser.
Politiet gikk i 2013 ut med en ny etterlysning i forbindelse med drapet på Tina Jørgensen (bildet). Mannspersonen hun snakket med er tegnet ut fra vitnebeskrivelser. Foto: Harald Nygård (Privat / Politiet / NTB scanpix)

– Siktet i Tina-saken tror han er mannen på polititegning

Sist oppdatert:
En av lyngdølene som er siktet for drapet på Tina Jørgensen, skal ha innrømmet at han trolig er mannen på en tegning som politiet fikk hjelp av vitner til å lage etter drapet i 2000.

Ifølge Stavanger Aftenblads opplysninger har 36-åringen i et lydopptak som ble gjort av ham lenge før pågripelsen, og senere i et avhør med politiet, gitt uttrykk for at han mener at han er mannen på tegningen.

En mann med brun skinnjakke og blå bukser vises på tegningen, som er laget i forbindelse med det som synes å være den siste sikre observasjonen av Jørgensen i Stavanger sentrum den natten hun forsvant. Et vitne som kjente Jørgensen, hadde sett henne snakke med mannen på tegningen utenfor Burger King.

Les også: Politiet skal ha opptak om drapet i Tina-saken

– Jeg ønsker ikke å kommentere detaljer fra etterforskningen, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl i Rogaland politidistrikt til avisen.

Tegningen ble laget i 2000, kort tid etter at 20-årige Jørgensen var funnet død i en kum ved Bore kirke på Jæren. Den ble imidlertid først offentliggjort i 2013 da Stavanger-politiet bestemte seg for å undersøke drapssaken på nytt.

I september ble i alt fire menn fra Lyngdal siktet for drap eller medvirkning til drap på Jørgensen. 

Les også: De siktede i Tina-saken framstilles for fengsling

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere