*Nettavisen* Nyheter.

– Siktet i Tina-saken tror han er mannen på polititegning

Politiet gikk i 2013 ut med en ny etterlysning i forbindelse med drapet på Tina Jørgensen (bildet). Mannspersonen hun snakket med er tegnet ut fra vitnebeskrivelser. Foto: Harald Nygård (Privat / Politiet / NTB scanpix)

En av lyngdølene som er siktet for drapet på Tina Jørgensen, skal ha innrømmet at han trolig er mannen på en tegning som politiet fikk hjelp av vitner til å lage etter drapet i 2000.

01.10.15 19:04

Ifølge Stavanger Aftenblads opplysninger har 36-åringen i et lydopptak som ble gjort av ham lenge før pågripelsen, og senere i et avhør med politiet, gitt uttrykk for at han mener at han er mannen på tegningen.

En mann med brun skinnjakke og blå bukser vises på tegningen, som er laget i forbindelse med det som synes å være den siste sikre observasjonen av Jørgensen i Stavanger sentrum den natten hun forsvant. Et vitne som kjente Jørgensen, hadde sett henne snakke med mannen på tegningen utenfor Burger King.

Les også: Politiet skal ha opptak om drapet i Tina-saken

– Jeg ønsker ikke å kommentere detaljer fra etterforskningen, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl i Rogaland politidistrikt til avisen.

Tegningen ble laget i 2000, kort tid etter at 20-årige Jørgensen var funnet død i en kum ved Bore kirke på Jæren. Den ble imidlertid først offentliggjort i 2013 da Stavanger-politiet bestemte seg for å undersøke drapssaken på nytt.

I september ble i alt fire menn fra Lyngdal siktet for drap eller medvirkning til drap på Jørgensen.

Les også: De siktede i Tina-saken framstilles for fengsling

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.