RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Slik ser fortauet ut etter at brøytemannskapene har fraktet vekk snø natt til mandag.
Slik ser fortauet ut etter at brøytemannskapene har fraktet vekk snø natt til mandag. Foto: Privat

– Skal du holde deg på fortauet, må du ta barnevognen under armen

Sist oppdatert:
Beboere på Straume mener dårlig brøyting setter fotgjengernes liv i fare.

Kraftig snøfall har skapt problemer på veiene og flere steder har brøytemannskapene fått mye kritikk, skriver Bergensavisen.

På Straume i Fjell kommune har beboere ved Foldnesvegen slitt med dårlig brøyting på fortauet langs fylkesvei 209.

– Vanlige fotgjengere og folk med barnevogn må gå ut i veien for å komme seg fram. Hvis du skal holde deg på fortauet må du ta barnevognen med deg under armen, sier Roy Strand Skaga til BA.

De tre siste dagene har han vært i daglig kontakt med Vegvesenet for å melde fra om problemet.

– Vi beboere føler at Vegvesenet og brøytemannskap ignorerer sikkerheten til fotgjengerne og kun fokuserer på bilistene, mener han.

– Skjer ingenting

– Vi har en sønn på ti måneder og har ikke noen andre plasser å gjøre av oss enn ute i veien hvis vi skal gå fra vårt hus til et populært turområde like ved. Da må vi ta en sjanse og gå ut i en fylkesvei. Det er ikke greit, mener han.

Han har personlig ringt flere ganger til Vegtrafikksentralen for å be om at noe blir gjort.

– Det som plager meg mest er at når jeg ringer inn til Vegtrafikksentralen og gir beskjed om dårlige brøyteforhold, så får jeg beskjed om at de skal ta det videre til entreprenøren og så går det 24 timer uten at det skjer noe, sier Strand Skaga og hevder at dette har skjedd tre dager på rad.

Etter ekstra snøfjerning er det blitt bedre forhold ved overgangsfeltet, men langs resten av fortauet er det slush.


Han har ikke hørt om at det har skjedd noen påkjørsler, men har selv opplevd ubehagelige hendelser i området på grunn av de dårlige brøyteforholdene og bilister som ifølge ham selv ikke tar hensyn.

– Ikke tilfredsstillende

Byggelederen som har ansvaret for brøyting i Fjell kommune var ikke tilgjengelig på telefon ettermiddag.

Kommunikasjonsrådgiver Ole Kristian Åset i Statens vegvesen kan likevel bekrefte situasjonen etter å ha hørt litt rundt.

– Vegtrafikksentralen har fått inn klagene og videreformidlet disse til entreprenøren, så vi har vært klar over problemet. En stund var det ikke helt tilfredsstillende brøyting der fordi at når det ble brøytet, havnet snøen opp på fortauet og da var det ikke mulig å få snøen vekk, sier Åset.

Begrunnelsen fra entreprenøren har vært det kraftige snøfallet.

For å komme seg til dette overgangsfeltet med barnevogn, mener Roy Strand Skaga at man er nødt til å gå ut i veien eller ta barnevognen under armen.


– Det har vært så mye snøfall utover i hele Fjell kommune at det har vært fullt kjør hele tiden og det har vært vanskelig å få vekk snøen langs fylkesvei 209 i dette området. Det endte til slutt med at de i natt måtte kjøre vekk snøen med hjullaster og dumper til en annen plass, beskriver Åset.

20 centimeter slush

Mandag ettermiddag var det mulig å se at brøytemannskapene hadde fjernet snø i løpet av natten, men Roy Strand Skaga synes ikke resultatet er godt nok.

– De har brøytet bra akkurat ved overgangsfeltet, men det er fremdeles mye snø bortover veien. Det er 20 centimeter med slush på fortauet, forteller han.

Kommunikasjonsrådgiver Ole Kristian Åset hadde ikke mulighet til å kommentere noe utover den informasjonen han har fått fra Vegtrafikksentralen.

Les flere saker i Bergensavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere