RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Somalias president går av

Sist oppdatert:
Den somaliske presidenten Abdullahi Yusuf går av til helgen, ifølge en talsmann.

– Presidenten har allerede skrevet sitt avskjedsbrev. Det er ventet at han gjør det offentlig lørdag, sier Yusufs talsmann Hussein Mohamed Mohamud til nyhetsbyrået Reuters.

Talsmannen sier han ikke ønsker å si noe om hvorfor Yusuf nå velger å gå av.

Presidentens avgang ble kjent onsdag, samme dag som det ble klart at også den nylig utnevnte statsministeren Mohamed Mohamud Guled trekker seg. Guled opplyser at han går av for å hindre mer strid innad i den somaliske overgangsregjeringen.

Guled ble utnevnt av president Yusuf i forrige uke, men valget av statsminister ble ikke godkjent av nasjonalforsamlingen.

Den somaliske overgangsregjeringen har svært begrenset makt. Islamistiske opprørere kontrollerer mesteparten av de sørlige og sentrale delene av landet. De etiopiske styrkene som støtter regjeringen, skal etter planen forlate Somalia ved årsskiftet.

Somaliske regjeringsstyrker kontrollerer i dag kun enkelte deler av hovedstaden Mogadishu i tillegg til byen Baidoa, hvor nasjonalforsamlingen holder til.

FN har avvist å sende fredsbevarende soldater til Somalia med den begrunnelse at det ikke finnes noen fred å bevare. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere