RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Sommeren er over for Sør-Norge


REGN: I løpet av neste uke kommer temperaturene til å synke i Sør-Norge og det blir ustabilt vær. Lokalt kan det komme mye nedbør sørøst i landet.
REGN: I løpet av neste uke kommer temperaturene til å synke i Sør-Norge og det blir ustabilt vær. Lokalt kan det komme mye nedbør sørøst i landet. Foto: Meteorologisk institutt
Sist oppdatert:
Mandag blir siste dag med skikkelig sommertemperatur og sol. Deretter blir det regntunge dager.

– Sommeren er slutt i Sør-Norge allerede mandag. På kvelden kommer det lavtrykk og fremover blir været ustabilt. Det kan bli en og annen dag med fint vær, men ikke som vi har opplevd de siste dagene, sier vakthavende meteorolog i StormGeo Roar Teigen til Nettavisen.

Her kan du tipse Nettavisens redaksjon på mail, eller ringe 02060.

Den siste uken har befolkningen i sør kunnet nyte temperaturer på over 25 grader mange plasser. Mandag synker de til i overkant av 20 varmegrader. Og mandag kveld kommer det første regnskyllet i Sør-Norge.

– Det kommer et lavtrykk inn i Nordsjøen og frontene med nedbør trekker inn i Sør- og Midt-Norge. Det blir perioder med regn og regnbyger enkelte steder. Tirsdag kommer det mye nedbør lokalt på sørøstlandet.

Generelt kommer vi til å oppleve synkende temperaturer fremover.

– Temperaturene går sakte, men sikkert ned i Sør-Norge. Det blir noen plasser med over 20 grander mandag, men videre ut i uken kommer makstemperaturene til å ligge på 18-20 grader på dagtid, og syv til 12 grader på natten.

Været i Nord-Norge kommer stort sett til å være uforandret kommende uke, med noe nedbør og temperaturer i Tromsø på 15-19 grader på dagtid. I Vest-Finnmark kan enkelte steder oppleve temperaturer på 13-16 grader.

– Øst i Finnmark blir det nok litt lavere, avslutter Teigen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere