RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Spillerne er livredde

Sist oppdatert:
Studiosjef Dan Greenawalt tror ikke alle gleder seg like mye til «Forza 3». Men det burde de.

(STOCKHOLM): – Det handler om å gjøre spillere til bilelskere og bilelskere til spillere, sier Dan Greenawalt for femte gang i løpet av presentasjonen av «Forza Motorsport 3».

Det handler om å gjenta seg selv, tenker jeg, og synes spillet ser unektelig likt ut som forgjengeren. Det viser seg å være mest utenpå.

Anmeldelse av «Forza Motorsport 3»: Tidenes beste bilspill

Krever to DVD-er

Ved nærmere ettersyn er grafikken i «Forza 3» god, men ikke bakoversveis-god. Det er et bevisst valg fra utviklerne. Turn 10 har ikke så mye plass igjen til å tenke på grafikken når alle de fire hundre bilene og hundrevis av kilometer med asfalt skal ha plass sammen med en splitter ny fysikkmotor og muligheten til å justere på nær sagt hva som helst inni og utenpå de virkelighetstro modellene.

Faktisk er Forza Motorsport 3 et så stort spill at det kommer på to DVD-er. Selve spillet og rundt 300 biler på den ene disken og 100 nye biler og noen ekstra baner på den andre. Spørsmålet som raskt melder seg er hvordan dette vil fungere online for personer uten harddisk eller som ikke har mer plass igjen på den de har?

– Omtrent som med DLC (nedlastbart innhold). Du har spillet og det meste av spillet på den første disken og så kan du installere det ekstra innholdet på den andre disken. Det blir da en integrert del av spillet, sier Greenawalt til Spillmagasinet. Dersom du ikke har biler du møter på online installert, vises bare en automatisk generert standardbil som kjører som den virkelige motstanderen, men som ikke ser ut som den bilen han kjører, forklarer Greenawalt.

Med banene er det annerledes, du får ikke kjøre på baner du ikke har installert.

– Du vil være livredd

Nyhetene rundt «Forza 3» har dreid seg i hovedsak om to ting. Den ene er det utvidede communityet hvor Turn 10 har latt seg inspirere av YouTube og Facebook og den andre er hjelpemidlene som autobremsing og muligheten til å spole tilbake tiden i spillet dersom du vil rette opp et fatalt krasj, eller kanskje krasje igjen.

«Forza 3» er tradisjonelt en bilsimulator som forsøker å gjengi både bilen, bilens oppførsel og verden rundt den så troverdig som mulig. Å spole tilbake tiden er ikke spesielt realistisk, og reaksjonene har vært mange i forkant av lanseringen av spillet.

– Spillerne er redde for den nye muligheten. Det forstår jeg veldig godt. Men vi har testet og testet den, og stol på meg: Spillerne kommer til å elske den, sier en selvsikker Greenawalt til Spillmagasinet.

– Både hardcore simulatorhoder, vanlige spillere og selv profesjonelle kjørere som har testet «Forza 3» har alle konkludert med det samme, fortsetter studiosjefen. De kan ikke forstå hvordan de har klart seg uten. Spolemuligheten gir deg en unik mulighet til å øve og øve på de vanskeligste svingene.

Dersom du tilhører gruppen av spillere som kjemper om plasseringene på de offisielle resultatlistene, lønner det seg imidlertid ikke å benytte seg av tilbakespolingen. Resultatet ditt blir nemlig «skittent» og teller ikke like mye som en «ren» tid, forklarer Greenawalt.

De vanlige spillerne

«Forza Motorsport 3» er kanskje den første racingsimulatoren som en treåring kan spille. Det er i alle fall hva Turn 10 håper på, med hjelpemidler som autobremsing. Det forbedrede communityet er myntet på gruppen av superspillere.

Men hva da med alle oss vanlige spillere – med god kontroll på bilspill, men som kanskje ikke tar den helt ut?

– Det er nok å ta tak i for vanlige spillere. Hoveddelen av spillet er nettopp for den gruppen av spillere. Du har mye mer kontroll over bilene, du kan skreddersy egen løp, bare den første disken inneholder flere biler og baner enn «Forza 2». Og det nye communitysystemet kommer både casual og hardcorespillerne til gode. Systemet er modellert etter for eksempel YouTube. De fleste brukerne av YouTube lager ikke egne videoer, de ser på andres. Det er slik det fungerer i «Forza 3» også. Vi har gjort det lettere å lage egne biler for dem som ønsker det og lettere å finne dem for alle andre.

«Forza Motorsport 3» slippes til Xbox 360 23. oktober. Spillmagasinets sjefsanmelder Kristian Evensen kliner til og kaller spillet for «det beste bilspillet til konsoll noensinne».

Les flere saker om spill på forsiden av Spillmagasinet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere