RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: FILIPPO MONTEFORTE (SCANPIX)

– Stemplet som en tyv

Marit Tjessem klager Se og Hør inn for PFU.

(SIDE2:) Det var tidligere i høst at Se og Hør skrev om striden mellom Marit Tjessem og sønnene etter hennes avdøde ektemann, Rolf Berntsen, skriver VG søndag.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Anmeldt
Sønnene mente at Marit Tjessem satt på kunst som skulle inn i arveoppgjøret. De anmeldte henne for tyveri til politiet. Og det var denne saken Se og Hør plukket opp.

De omtalte bildene hang på sommerhytta som var stridens kjerne i arveoppgjøret. Denne ble lagt ut for salg, men Tjessem tok med seg bildene. Det viste seg at bildene var en gave til Marit Tjessem før hun giftet seg med Berntsen. Se og Hør skrev at dette var noe bobestyreren ikke var informert om. Men det viste seg ikke å stemme.

Tjessems advokat, Bjørn Hübert Senum, avviste beskyldningen om tyveri som sprøyt.

– Jeg har snakket med bobestyrer i dag, og han bekrefter overfor meg at han anser de fire bildene det er snakk om, som betryggende oppbevart hos Marit, sa Senum til Side2.

Anmeldelsen ble henlagt.

Se og Hørs sak under tittelen «Nytt sjokk for Mette-Marit: Mamma anmeldtfor tyveri!» ansporet imidlertid det kongelige hoff til å reagere.

– Et overtramp
Det er ytterst sjelden hoffet kommenterer saker som vedrører kongefamiliens private anliggender. Derfor var det oppsiktsvekkende at slottets informasjonssjef Marianne Hagen gikk ut mot artikkelen.

– Vi oppfatter dette som et overtramp. Vi synes det er beklagelig at motparten bruker Se og Hør for å ramme kronprinsessens mor, Marit Tjessem. Denne gangen kan vi ikke la denne fremstillingen stå uimotsagt, sa kommunikasjonssjef ved Slottet, Marianne Hagen, til Side2 i sakens anledning.

LES MER: Slottet: – Dette er et overtramp

Marit Tjessem klaget bladet inn for Preseens faglige utvalg. Ifølge VG mener hun seg fremstilt som en tyv. Hun mener også artikkelen får henne til å fremstå som hun har forsøkt å gjøre underslag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere