RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Svineinfluensaen er ustoppelig

Foto: HO (REUTERS)
Storbritannia anslår 100.000 nye britiske tilfeller per dag i slutten av august.

Regjeringssjefer og eksperter er samlet i den meksikanske byen Cancun for å diskutere strategier for hvordan de skal takle (A) H1N1-viruset, også kalt svineinfluensaen.

Verdens helseorganisasjon (WHO) innledet det to dager lange møtet med å si at svineinfluensaen nå er ustoppelig.

Mildt sykdomsbilde
WHO opplyser at de aller fleste tilfellene har et mildt sykdomsbilde, og pasientene blir som regel friske etter en uke – ofte uten medisinsk behandling. Unntaket er gravide kvinner og mennesker med alvorlige helseproblemer, som bør overvåkes nøye dersom de blir smittet.

– For en pandemi med en moderat alvorlighetsgrad, så er dette en av våre største utfordringer: Å hjelpe folk til å forstå når de ikke trenger å bekymre seg, og når de ikke trenger å oppsøke hjelp, sier WHO-sjef Margaret Chan, melder BBC.

Det er gått mer enn to måneder siden viruset først ble kjent, og siden da har viruset spredd seg til 100 land. Det har hittil vært 70.000 registrerte smittetilfeller og 300 dødsfall på verdensbasis.

Rask stigning i antall smittetilfeller
Den britiske helseministeren sa denne uken at myndighetene forventer en rask stigning i antall smittetilfeller på slutten av sommeren. Andy Burnham forventer 100.000 nye smittetilfeller per dag i august, men understreker at dette er et anslag, melder Sky News.

– Antall tilfeller fordobler seg hver uke, og med denne utviklingen kan vi forvente oss over 100.000 nye tilfeller per dag i slutten av august, sier Burnham.

I Norge er det så langt registrert 33 smittetilfeller. Bare den siste uken ble det meldt om ti nye tilfeller av svineinfluensaen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere