*Nettavisen* Nyheter.

– Tenker ikke på pasientene

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)

Færre pasienter per lege, sier helseministeren. Det vil ikke Allmennlegeforeningen ha noe av, noe som provoserer pasientene.

19.06.09 13:06

Fredag legger helseminister Bjarne Håkon Hanssen fram den nye samhandlingsreformen. Hanssen (Ap) har blant annet antydet at en fastlege etter den nye reformen ikke får ha mer enn 1.000 pasienter. I dag er grensen 2.500.

– Dette vet vi er særdeles uheldig når vi har en fastlegeordning som brukerne er fornøyde med, og hvor nettopp det kontinuerlige forholdet til en fastlege er en av kjerneverdiene, sier lederen i Allmennlegeforeningen, Jan Emil Kristoffersen, til NRK.

Og det er disse uttalelsene som får Jarl Ovesen i Funksjonshemmedes fellesorganisasjon til å reagere.

– Grenser til egoistisk

– Allmennlegeforeningen går høyt ut, og det skal de få lov til. Men her må vi kalle en spade for en spade. At det blir færre pasienter per fastlege er helt topp for de det gjelder. Målet må jo være at legene får bedre tid til hver pasient, og det kan bli mye bedre enn det er i dag. Jeg kan ikke se noe negativt ved dette, sier Ovesen.

– Nå virker det som om legene først og fremst tenker på seg selv, og ikke pasientene.

Ventet lenge

Funksjonshemmedes fellesorganisasjon samler 70 forskjellige organisasjoner og dekker 330.000 pasienter. I disse organisasjonene er det personer med både fysiske og psykiske funksjonshemninger, og svært mange organiserer kronisk syke. Nå føler de at de har blitt lyttet til.

– Dette er noe vi har ventet på og jobbet for i mange år, og vi er utrolig glade for at det endelig kommer. Reformen viser at vi har en helseminister som faktisk lytter til pasientene, mener Ovesen.

(ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.