*Nettavisen* Nyheter.

– Tenkte vi aldri fikk se familien igjen

Klissvåte og redde satt Mathias (15) og Kjetil (14) under et tre i den mørke skogen. Det var midt på natten, og guttene lurte på om de noen gang ville bli funnet.

HTML EMBED

(DRAMMEN) Drammens Tidende: Torsdag i forrige uke var det varmt til å være oktober. Derfor hadde Mathias Løwe og Kjetil Krokmo bare på seg shorts og tynn genser da de la ut på løpetur med fotballaget.

– Vi valgte en annen vei enn de andre. Vi tok en sti inn i skogen fra rulleskibanen på Konnerud stadion, forteller Kjetil til Drammens Tidende.

Les også: Savnede gutter funnet i god behold

Guttene startet løpeturen klokken 18.00. Planen var at de skulle returnere en time senere. Sånn gikk det ikke.

Snakket om varme

For på stien inne i Konnerudmarka gikk det galt. Guttene bestemte seg for å ta av stien for å finne en raskere vei hjem.

– Vi mistet oversikten, forklarer Mathias.

Timene gikk og guttene ble mer og mer engstelige. Det ble mørkt. Finværet snudde til kraftig regn, torden og lyn.

Guttene forsto at de ikke kom til å finne veien tilbake selv. Etter noen timer søkte de ly under et tre ved en bekk. De var gjennomvåte og frosne.

– Jeg prøvde å holde varmen ved å putte hendene under den våte genseren. Og så snakket vi om varme steder. Som Thailand og Dubai, forteller Kjetil til Drammens Tidende.

Mens guttene satt redde i skogen, ble det satt i gang en stor leteaksjon. Men uværet gjorde at verken Sea King-helikopter eller Oslo-politiets helikopter kunne bistå i letingen.

Saken fortsetter under bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Timene med vandring i den mørke skogen gjorde at guttene rispet seg kraftig opp på beina. Men det betyr lite nå. Guttene er svært takknemlige for alle som deltok i leteaksjonen. – Vi vil takke alle sammen, sier Mathias Løwe (t.v.) og Kjetil Krokmo. Foto: Lisa Selin (Drammens Tidende)


– Vi forsto at det ikke kom til å komme noe helikopter fordi været var så dårlig, sier de.

Timene gikk, og temperaturen sank mens regnet høljet ned. Det tordnet og lynte.

– Etter hvert begynte jeg å håpe at lynet skulle slå ned i treet vi satt under. For da ville vi få varme, og så ville vi kanskje bli funnet, sier Mathias

Guttene ante ikke hvor mye klokken var, eller hvor lenge de hadde vært ute i skogen. Både klokker og mobiltelefoner lå hjemme.

– Vi sa til hverandre at noen kom til å finne oss. Og vi sang glade sanger for å holde motet oppe. Men så begynte vi å miste håpet, forteller Mathias til Drammens Tidende.

– Jeg ble redd, og tenkte at vi aldri fikk se familien igjen, sier Kjetil.

Jeg prøvde å holde varmen ved å putte hendene under den våte genseren

Kameratene prøvde å legge seg til å sove under treet, men det gikk dårlig. Mathias duppet av i 10–20 minutter. Kjetil klarte ikke å sove ett eneste sekund.

Over 100 frivillige

Ved stadion på Konnerud ventet foreldrene, som gang på gang så at letemannskapene kom tilbake uten å ha funnet guttene. Timene gikk.

– Det var grusomt. Jeg tenkte: Er de skadet? Er de i live? forteller Heidi Løwe til Drammens Tidende.

Mathias og Kjetil ble formelt meldt savnet rett før klokken 22 torsdag kveld, etter at foreldrene hadde lett i nærmiljøet og forhørt seg hos venner.

Trenere og venner mobiliserte på Facebook. På kort tid var over 100 frivillige fra lokalmiljøet på plass sammen med politi, Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder.

Men det tok tid før guttene ble funnet. Først nærmere klokken 03.30 fredag morgen ble de funnet ved Svarterudbekken ved Andorsrud. Da hadde de to tynnkledde og våte guttene vært ute i over ni timer.

Vi hørte at noen ropte. Vi ropte tilbake. De hadde med tørre klær. Da var alt greit, smiler guttene som takker redningsmannskapene.

Les flere saker hos Drammens Tidende.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.