RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

-Traff med laget

Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX
- Jeg føler vel i ettertid at vi lykkes med laguttaket. Mons Ivar Mjelde prøvde seg med understatement etter kampen.

- Noen vil hevde at det er en svakhet å ta ut laget helt etter motstanderne? Har du ikke gitt fra deg initiativet da.

- Jeg føler vel laguttaket mot Lillestrøm holdt. Jeg var sikker på at Armann Bjørnsson ville gi oss det overtaket vi trengte i luften. Tom Nordlie kan si hva han vil, men det var ikke noe på Stadion søndag som tydet på at Lillestrøm nå satser mindre på langballer og dødballer. Det er ikke så ofte folk som Occean og Sundgot blir slått i luften, men det skjedde i dag.

- Bjørn Dahl spilte elendig forrige gang Brann var på hjemmebane, likevel ble han foretrukket foran kombinasjonen Huseklepp, Solli. Hanstveit fikk plassen til Corrales som spilte strålende. Hadde dere tapt ville du ikke sett lur ut?

- Jeg synes vi gjorde det riktige og vi har en stall som gjør at vi i større grad enn tidligere kan skreddersy laget til motstanderens styrke og svakhet.

- Var dere heldige som ikke lå under ved pause?

- Ja, det var vi. Det ble en skikkelig tulleomgang. Mye langball og vi kom ikke inn i andreballene heller. Vi ble overløpt, men det viste seg at det kostet krefter å presse så kraftig og så høyt. Det ble fort klart at det ikke var den spruten i Lillestrøm-beina da de kom utpå til annen omgang. Plutselig fikk vi de rommene vi trengte og vi kunne få vingene med og komme rundt. Det skapte mange sjanser for oss.

- Har dere spilt bedre en i den perioden dere gikk fra 0-0 til 3-0?

- Nei, ikke i år. Det var nok årsbeste. Det meste gikk vår vei.

- Håkon Opdal?

- Hva skal jeg si. Han er vår matchvinner. Vi vet jo etter hvert hva han er god for og landskampene har gitt ham den porsjonen med selvtillit som en så god keeper trenger.

- Og nå trenger du en spiss i sommervinduet. Du kan ikke gå inn i høstsesongen med kun Robbie Winters i backup?

- Jeg er meget fornøyd med de spissene jeg har?

- Lærte dere noe av å snuble på målstreken i fjor?

- Ja, jeg tror ikke vi er tungnem. Må huske på at det var mange av spillerne som spilte i fjor som aldri hadde vært med på noe slikt. Nå har de vært med på det. Det tror jeg vil hjelpe oss.

- Men du trenger en spiss til. Det var vi enige om?

- Godt forsøk, men du får ikke meg utpå noe slikt. Skal vi hente forsterkninger er det noe vi tar internt først.

Og det kan godt hende at han må skaffe mer enn en spiss. På tribunen satt representanter fra danske Viborg, fra engelske Leicester og fra tyrkiske Trabzonspor, der Gøran Sørloth spilte. Hvem de så på er ikke kjent, men det var nok å ta av på Stadion i går. Et helt smørgåsbord som bød seg fram, pyntet og dandert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere