RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

-TV 2s Kanal 24-tall rent oppspinn

Sist oppdatert:
P4-sjef Kalle lisberg går nå til frontal angrep på TV 2 etter at tv-kanalen påsto at Kanal 24 hadde økt lytterandelen til 9 prosent. P4 får støtte fra Radiounderøkelsen i utskjellingen
TV2 påsto under sin resultatfremleggelse i går at Kanal 24 har økt sin markedsandel til 9 prosent i april. P4 skriver i en pressemelding torsdag ettermiddag at dette tallet er rent oppspinn.

- I virkeligheten er markedsandelen trolig halvparten av det de selv hevder, skriver P4 som viser til at TV 2 har gått ut med for april som ikke er tilgjengelig, de eksiterer rett og slett ikke. De er først offentlige førstkommende fredag.

- Det kan få konsekvenser for P4 hvis finansmarkedet bygger sine anbefalinger på slike opplysninger, sier radiosjef i P4, Kalle Lisberg.

Alle radiokanalene samarbeider om Radioundersøkelsen som står bak lyttertallene. Det er helt klare regler for hvordan tallene skal brukes og hvordan de skal offentliggjøres.

- Vi forstår at TV2 gjerne vil gå ut med noen positive signaler til markedet om Kanal24, men å snakke om ting som er feil og direkte villedende synes jeg er svært alvorlig, sier leder for styringsgruppen for Radioundersøkelsen Geir Jangås.

Jangås vil ta opp saken med TV 2 og Kanal 24 på et møte kommende tirsdag. Han vil der presentere en reaksjon på de gjentatte bruddene på regelverket fra Kanal24 og TV2 sin side.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere