RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Uakseptabelt at flere av departementene utelukkende er styrt av menn

Rigmor Aasrud syns det er flott at næringsministeren ønsker å justere kjønnsbalansen i styrene, men da er det desto viktigere at regjeringen selv også jobber aktivt med likestillingen.
Rigmor Aasrud syns det er flott at næringsministeren ønsker å justere kjønnsbalansen i styrene, men da er det desto viktigere at regjeringen selv også jobber aktivt med likestillingen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Stortingsrepresentant Rigmor Aasrud (Ap) kritiserer statsminister Erna Solberg for dobbeltmoral.

Bakgrunnen for dette er at mens syv av ti nøkkelpersoner i regjeringen er menn, truer næringsministeren med å bytte ut styret i selskaper som ikke sørger for flere kvinnelige sjefer. Det skriver Dagens Næringsliv (krever innlogging)i papirutgaven onsdag.

– Det er uakseptabelt at flere av departementene utelukkende er styrt av menn, sier Rigmor Aasrud (Ap) til Dagens Næringsliv.

Aasrud påpeker at det ikke finnes en eneste kvinne i den politiske ledelsen i Olje- og energidepartementet, Justis- og beredskapsdepartementet og Samferdselsdepartementet. Hun understreker også at kjønnsbalansen var langt jevnere under Jens Stoltenbergs andre regjering, der 32 kvinner og 36 menn var utnevnt til statssekretærer og politiske rådgivere.

Julie Brodtkorb (H), Erna Solbergs statssekretær, avviser kritikken fra Aasrud.

– Jeg synes resonnementet til Aasrud er merkelig. Det er viktig å jobbe for økt kjønnsbalanse i næringslivet og andre sektorer, selv om vi ikke har oppnådd en fullverdig kjønnsbalanse i regjeringsapparatet, sier Brodtkorb til Dagens Næringsliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere