RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn Sigurdsøn/SCANPIX

-Uholdbart av Sandviken

Sist oppdatert:
- Min tillit til Sandviken sykehus er svært frynset, sier Arne Sortevik (Frp). Han mener det er uholdbart at straffedømte skal ha det friere på sykehus enn i fengselet.

Stortingsrepresentanten fra Bergen har fulgt både Hylkje-saken og Kjell Rune Rotenes-rømningen, og reagerer sterkt på hvordan Sandviken sykehus har opptrådt i begge sakene.

- At personer som har begått alvorlige kriminelle handlinger så enkelt skal kunne rømme, er uholdbart! Sikringen ved sykehuset bør være minst like god som i fengselet. Hensynet til allmennheten må veie tyngst. Om det betyr at den dømte ikke får gå på Rimi og handle, så får det heller våge seg, sier Sortevik til iBergen.no.

Les også: KOMMENTAR: - Lås døra og kast nøkkelen

- Sprer utrygghet
Frp-politikeren mener de siste hendelsene ved Sandviken har ført til en alvorlig brist i tilliten til sykehuset, og mener rømningene sprer både utrygghet og bekymring i befolkningen.

- Jeg går ut i fra at rutinene ved sykehuset blir betydelig lagt om etter dette, og at institusjonen etter det fremstår som fullstendig rømningssikker, sier Sortevik.

BT melder i dag at 33-åringen både har gått i Stoltzekleiven, vært på Brann Stadion og allerede har hatt sin første permisjon uten følge. Stortingsrepresentanten er rystet over avsløringene, og mener sykehuset med dette er helt ute av takt med den generelle rettsfølelsen.

Reagerer på kostnader
– Jeg kan ikke skjønne at det skal være så stor grad av frihet for en person som er dømt for drap, og som er for syk til å sone i fengsel. Det er ganske provoserende, ikke minst for offerets pårørende. Jeg har også registrert at denne personen hadde tilgang til bruk av telefon, noe innsatte i fengsel ikke ut en videre skal ha. Her må samhandlingen mellom den behandlende institusjonen og det juridiske apparatet bli bedre, slik at sikringen av fangene er god nok. Slike episoder skal bare ikke forekomme, sier Sortevik.

Han peker også på at rømningene har bundet opp store ressurser hos politiet.

– Politiet har allerede knapt med ressurser, og har ikke anledning til å kaste tid og penger ut vinduet på grunn av helt unødvendige rømninger, sier stortingsrepresentanten.

Ikke svar hos Sandviken
iBergen.no har i formiddag prøvd å få kommentarer fra Sandviken sykehus, ved divisjonsdirektør Hans Olav Instefjord og leder for sikkerhetsavdelingen, Siri Nome. Ingen av de to har svart på telefonhenvendelser i dag. Ifølge informasjonssjef Mona Høgli vil de to kun besvare spørsmål fra pressen på et pressearrangement på Haukeland universitetssykehus senere i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere