RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

? Utenkelig å samarbeide med dagens Sp

Oslo (NTB): Senterpartiet har flyttet seg så langt vekk fra sitt borgerlige utgangspunkt at et samarbeid med Høyre er umulig. Det mener Høyrepolitikere.

Olemic Thommessen og Gunnar Gundersen fra Høyre mener at Sp av i dag er en distriktspolitisk flopp.

? Det er ikke tvil om at Senterpartiet har forandret seg på grunnleggende punkter i troen på lokalsamfunnet og enkeltmenneskets muligheter, sier Gundersen og Thommessen til Nationen.

De mener at det er utenkelig for Høyre å samarbeide med dagens utgave av Sp.

De to har laget en lang liste over saker der den rødgrønne regjeringen har valgt distriktsfiendtlige løsninger og peker blant annet på sentraliseringspolitikken, overføringer til landbruket, rovviltpolitikken, regionreformen som uteble og privatskoleloven.

? Vi ser en utvikling i Sp gjennom de siste årene som gjør at vi ikke kjenner partiet igjen. Det var et godt fundamentert borgerlig parti, men nå er de en rødaktig utgave av SV, sier Thommessen.

Gunnar Gundersen mener at partiet har måttet gi opp for mange av sine saker i regjeringen.

? Har man «shoppa» vekk ting i regjeringen må de ta ansvar for det. Hvis da det ikke er viktigere å sitte i regjering enn å få gjennomslag for sine viktigste saker, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere