RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Utvilsomt flere i drittsekk-kategorien i Bærum

OSLO 20130226. Dagbladets John Olav Egeland fotografert i forbindelse med en rettssak.
OSLO 20130226. Dagbladets John Olav Egeland fotografert i forbindelse med en rettssak. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Dagbladets John Olav Egeland langer ut mot sine sambygdinger.

John Olav Egeland (63) er redaktør og kommentator i Dagbladet.  Han har vokst opp i Eiksmarka og bodd mesteparten av livet i Bærum.

– En god del bæringer mangler helt evnen til å oppføre seg overfor andre. Det er utvilsomt flere i drittsekk-kategorien i Bærum enn i de fleste andre kommuner, sier Egeland til Budstikka.

- Arrogante
Uttalelsen kommer etter at Jon-Andre Fladby, som har brøytet og strødd i Bærum i årevis, sa til avisen at «Mange i Bærum er hensynsløse og tidvis arrogante. De virker mer opptatt av seg selv, og hvor kort tid de bruker fra A til B, enn å ta hensyn til sine medmennesker, inkludert oss som er ute for å lette fremkommeligheten. Dette er typisk for Bærum».

Egeland mener at mange i Bærum ser på seg selv som en selvutnevnt elite.

– Denne Bærums-eliten tror selv de har spesielle privilegier, og mener at de innehar fordeler som andre ikke har. De opplever seg selv som viktigere enn andre, har dårligere tid og definerer selv jobben sin som svært viktig, sier Egeland.

Ikke enig
Han tror også at den høye gjennomsnittinntekten og den høye levealderen i kommunen, er med på å gjør innbyggerne høye på seg selv.

VGs Tom Staavi er bæring og ikke enig i Egelands beskrivelse av bæringer. Han tror at andre årsaker er grunnen til at bæringer oppleves som arrogante. Staavi etterlyser forskning på området.

- Jeg kunne tenkt meg å få denne påstanden om Bærums-arroganse lagt død.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere