RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Drept av gisseltakere
Drept av gisseltakere Foto: Google Maps

– Var snill så lenge han ikke rusa seg

Sist oppdatert:
Kona til nordmannen som ble drept etter gisseldrama i Fillippinene snakker ut.

I morgentimene mandag morgen ble en nordmann i 50-årene drept i Fillippinene. Da skal han ha holdt fire personer som i sitt hjem i Cebu City.

Med pistol i hånd skal nordmannen ha truet to kvinnelige gisler, en 38-åring og en 16-åring, til å ta av seg klærne foran ham. Etter ett døgn klarte imidlertid de fire gislene å overrumple nordmannen. De slo ham først i hodet med en ølflaske, før de stakk ham gjentatte ganger med kniv. 16-åringen har påtatt seg skylden for den fatale knivstikkingen.

Langt rulleblad
Tirsdag skriver VG Nett at den drepte nordmannen hadde et langt rulleblad fra Norge. Han er domfelt for en særdeles grov voldtekt mot en 15-åring i Fredrikstad i 1984. Han har også en narkotikadom, og er dømt for grov vold mot flere familiemedlemmer i 1989. Etter dette ble han dømt for to nye brutale voldtekter.

Utenriksdepartementet (UD) har tirsdag ettermiddag mottatt informasjon fra fillippinske myndigheter, og kan bekrefete at mannen er død.

– Vi kan også opplyse at den norske ambassaden i Manilla har vært i kontakt med den avdødes familie på Fillippinene for å sikre art barna hans er vel ivaretatt, og slik ambassaden forstår det, er det tilfelle. Men ambassaden kommer til å fortsette å følge opp familien dersom det skulle bli behov for det, sier UDs pressevakt til Nettavisen tirsdag kveld

– Brukte sterke medisiner
Under soning av en dom fra 1993 flyktet han til fillippinene og traff sin kone Teresa. Hun forteller til VG Nett at hun kjente til mannenns kriminelle bakgrunn.

– Vi var gift i 12 år, og jeg elsket ham, sier Teresa til avisa.

Paret ble separert for noen år siden. Mannen skal ha brukt sterke medisiner og blitt voldelig og aggressiv da han drakk.

Niåring ble vitne
Ett av parets barn er bare ni år gammel.

– Det hun har opplevd er forferdelig. Hun var i huset da basketaket oppsto, og hun prøvde å hindre overfallet på faren. Hun er jo bare ni år og hadde ikke så mye å stille opp med, sier Teresa.

Det er fremdeles store uklarheter rundt hva som skjedde før, under og etter drapet på Filippinene mandag, og hva som er årsaken til at basketaket oppsto.

– Jeg kjente til hans fortid fra Norge, men så lenge han ikke var ruspåvirket, så var han en snill mann, sier Teresa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere