*Nettavisen* Nyheter.

– Vi er uskyldige

Fantomtegninger av de to pågrepne i saken. Foto: CEBU POLICE

Nordmannen Sven Erik Berger (49) sier han er uskyldig arrestert for drapet på seks år gamle Ellah.

14.02.11 09:17

– Vi har ingenting med dette å gjøre. Dette er en misforståelse og det kan vi bevise, sier Sven Erik Berger til VG.

Han og forlovede ble arrestert lørdag, og skal etter planen fremstilles for dommeren mandag.

– Vi skulle på en tur til Hongkong sammen, for å feire Valentine-dagen og en nydelig forlovelse. Planen var å dra med 22.15- flyet lørdag kveld, forteller han til avisen. På flyplassen ble de stoppet i passkontrollen.

Ifølge lokale medier ble seks år gamle Ellah Joy på vei hjem fra skolen tirsdag 8. februar. Dagen etterpå ble liket av 6-åringen funnet dumpet nedenfor et stup i byen Barili, sørvest på øya. Fem barn ble tatt inn på den lokale politistasjonen for å bekrefte at det var det norsk/filippinske paret som hentet Ellah på skolen den 8. februar.

49 år gamle Berger kjemper nå for livet til seg selv og kjæresten. Han ønsker mest mulig publisitet rundt saken, og samtykker derfor til bruk av sitt navn.

– Og så håper jeg mediene vier like mye plass til min frifinnelse som min pågripelse, sier han til VG.

Berger har blant annet kledt av seg for politi og presse i Filippinene for å vise at han ikke har noen tatoveringer på kroppen slik gjerningsmannen skal ha hatt. I tillegg har Berger tatt en rekke bilder den dagen Ellah Joy ble kidnappet. Bildene er datostemplet og indikerer at han var et helt annet sted på tidspunktet jenta ble kidnappet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.