RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: NTB Scanpix

– Voldtektsanmeldelser følges ikke opp

Sist oppdatert:
Sakene blir liggende opp til et halvt år før politiet starter etterforskning.

Bistandsadvokater P4 har snakket med mener dette er et rettssikkerhetsproblem. Advokat Hege Salomon bekrefter at lang ventetid i slike saker er noe hun opplever daglig:

- Hvis det ikke er saker som man umiddelbart må avhøre mistenkte i, men kanskje må gjøre litt etterforskning rundt, så er det ganske vanlig at det tar måneder før etterforskning iverksettes. Dette går på tilliten til politiet løs, og dette gjør det enda vanskeligere for ofre som vurderer å anmelde forhold, sier Salomon.

Ingen bedring

For ett år siden la regjeringen fram en handlingsplan mot voldtekt som skulle styrke en rask og effektiv etterforskning i slike saker. Salomon sier hun ikke har merket noen forskjell.

- Jeg har fått høre at jeg må ha tålmodighet fordi sedelighetsavsnittet i Oslo har blitt styrket, og Kripos har blitt styrket. Men jeg kan ikke se at ting går bedre nå, dessverre, sier hun.

Håper på resultater

Statssekretær i Justisdepartementet, Kristin Bergersen (Ap), innrømmer at situasjonen ikke er god.

- Vi styrker arbeidet på feltet, og vi ønsker at etterforskningstiden skal gå ned. Vi ønsker at flere skal anmelde seksualforbrytelser og håper at vi får resultater av dette i løpet av dette året, sier statssekretæren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere