*Nettavisen* Nyheter.

– WoW kan bli gratis

Foto: (Blizzard)

Verdens mest populære MMORPG leker med tanken på å bli gratis.

08.07.09 10:39

(Spillmagasinet): World of Warcraft har vært en uforbeholden suksess, og siste offisielle tall viste at spillet hadde ikke mindre enn 11 millioner betalende brukere å verdensbasis.

Dette gir naturlig nok meget gode inntekter til Blizzard; men det betyr ikke at dette vil forbli måten å spille WoW på i all fremtid.

Anarchy Online lever i dag godt videre på en gratismodell med mikrotransaksjoner, og Sonys Free Realms har klart å rekruttere hele 3 millioner brukere på under 7 uker for sitt MMOG. Dette har fått Blizzard til å tenke at dette også kan være fremtiden for WoW.

I et intervju med Videogamer.com forteller WoW-utvikler Tom Chilton at muligheten for en vridning til en gratisvariant ikke er umulig.

– Jeg tror absolutt det er mulig at vi kan gjennomføre en form for mikrotransaksjoner. Om vi kommer til å skifte til en gratismodell er virkelig vanskelig å si på det nåværende tidspunkt, forteller han til nettstedet.

Samtidig gir han klart uttrykk for at de ikke har noen planer om å fase ut suksessen med noe nytt spill med det første. På spørsmål om hvor lenge WoW vil leve er svaret klart:

– Jeg vet virkelig ikke. Jeg tror ikke noen vet det. Jeg tror lett det kan vare i.... Nei, jeg vet ikke. Det kommer an på hva du legger i «hvor lenge det vil vare». En gang mellom i dag og den dagen vi skrur av serverne, som helt sikkert vil skje en dag. Jeg er villig til å gjette at en dag vil serverne skrus av, men det vil sannsynligvis bli veldig mange år fra nå, sier han kryptisk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.