Gå til sidens hovedinnhold

1,5 millioner hørte paven i Brasil

Rio de Janeiro (NTB-AFP-Reuters): 1,5 millioner brasilianere samlet seg for å høre pave Frans kritisere korrupsjon og sosial ulikhet under en storslagen gudstjeneste på Copacabana-stranda i Rio torsdag kveld.

Det var en dramatisk kontrast for Latin-Amerikas første pave å komme til det glitrende Copacabana etter et besøk tidligere på dagen i et av Rios notoriske slumområder, de såkalte favelas i skråningene over byen.

Han fikk en ekstatisk velkomst av en folkemengde som danset samba og sang, til tross for at dagen var både kjølig og regntung til Rio de Janeiro å være.

I talen i Copacabana utstedte paven sitt første sosialmanifest, der han oppfordret de rike til å bidra til å viske ut gapet mellom fattige og rike, og oppfordret alle brasilianere til å bekjempe korrupsjon.

Under slumbesøket før på dagen gjorde paven seg til talsmann for at en «solidaritetskultur» erstatter den kulturen preget av egoisme og individualisme som i dag er på moten.

- Ingen kan forholde seg likegyldig til ulikhetene som fortsetter i verden, sa han i talen han holdt i favelaen Varginha. (©NTB)

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus