Gå til sidens hovedinnhold

1,6 millioner for 113 menneskeliv

Den skjebnesvangre Concorde-ulykken har fått en uventet syndebukk.

Mandag har en domstol i Frankrike dømt Continental Airlines skyldig i den skjebnesvangre Concorde-ulykken til Air France for ti år siden, ifølge Reuters.

Ulykken der flyet styrtet rett etter take off fra Charels de Gaulle-flyplassen i Paris krevde ikke bare livet til 113 mennesker, men det sørget også for at flytypen ble satt på bakken for godt.

Nå er flyselskapet bøtealgt med 200.000 euro, eller 1,6 millioner kroner.

Etterforskningen konkluderte med at ulykken ble forårsaket av en metallbit som tilhørte et Continental Airlines-fly. Metallbiten som hadde falt av flyet og ned på rullebanen ble sugd inn i motoren Concorden til Air France, som benyttet rullebanen etter flyet fra Continental Airlines.

Continental Airlines har fra første stund protestert kraftig mot at de skal stilles ansvarlig for ulykken og mener Air France skal bære hele ansvaret alene.

Det var også ventet at Continental Airlines skulle slippe unna et rettslig etterspill, men ifølge den ferske dommen ble det altså ikke slik.

I etterkant av ulykken utbetalte Air France 100 millioner euro i erstatning til de dreptes familier og etterlatte. Disse pengene er det nå mulig at Air France vil kreve tilbakebetalt av Continental Airlines, skriver BBC.

HTML EMBED

Les flere saker på NA24

Reklame

Slik sparer du enkelt 600 kroner på mobil-abonnementet