Gå til sidens hovedinnhold

1,7 millioner kroner i erstatning for T-skjortebråk

New York (NTB-AFP): En amerikansk flypassasjer, som måtte dekke til en T-skjorte fordi den hadde arabiske skrifttegn, er tilkjent nærmere 1,7 millioner kroner i erstatning.

Raed Jarrar fikk store problemer da han skulle gå om bord i et fly fra selskapet JetBlue Airways ved JFK-flyplassen i New York i 2006.

Sikkerhetsvaktene nektet å slippe ham om bord før han tok av seg T-skjorten med teksten «Vi vil ikke være tause» på arabisk.

Andre passasjerer hadde angivelig klaget, og sikkerhetsvaktene og flyselskapet hevdet at det å fly med en t-skjorte med arabiske skrifttegn var som å troppe opp i en bank med teksten «Jeg er en raner» på brystet.

Jarrar gikk til slutt med på å dekke til T-skjorten med en annen som han fikk utdelt av JetBlue Airways og slapp deretter om bord mot at han satte seg helt bakerst.

Med støtte fra den amerikanske borgerrettsorganisasjonen ACLU har Jarrar nå fått nærmere 1,7 millioner kroner i erstatning fra sikkerhetsvaktene og flyselskapet for behandlingen han fikk. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken